Дунайський заповідник може бути виключений зі списку ЮНЕСКО через екологічні проблеми

Автор/джерело -  © 5 канал, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.09.2006 16:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=893

У гирлі Дунаю розташувалася пам'ятка недолугості українського держкерівництва епохи Кучми: природа, яка гине і "закопані" мільйони громадських грошей... Втім, біля керма держави - все ті ж особи.

Заповідна зона стала непридатною для проживання птахів та риб. Вода тут замулена та отруєна шкідливими речовинами. Причина - будівництво судноплавного каналу Дунай - Чорне море. На його зведення витратили 100 мільйонів гривень, але прибуток від експлуатації становив лише 6 мільйонів. Через замулення зараз каналом не зможе рухатися жодне судно.

Олег Листопад, Українська коаліція "За дику природу":
- Давайте зробимо слухання з цієї проблеми, щоб нарешті перестали вводити суспільство в оману, щоб сказали правду про цей канал.

Ольга Мелень, МБО "Екологія -право-людина":
- Є документи, навіть міністерство транспорту у своїх листах нам зазначало, що у них немає бізнес-плану проекту, тобто можна говорити про те, чи потрібен цей проект у такому вигляді.

Від "Аратти": пригадується, як оспівували цю новобудову урядовці уряду Януковича, як урочисто "відкривали" рух українських суден Кирпа з Кучмою, як сурмили пропагандистські трубадури... Пішов Кучма - тепер він почесний песіонер, Януковч вдруге став прем'єром... І ніхто й не думає навіть дзенькнути про відповідальність тих, хто завдав державі астрономічної шкоди. Воно й зрозуміло: Крук - круку товариш і брат... Особливо в частині дерибану.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.