Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міноборони РФ оприлюднило нові дані про втрати СРСР у Великій Вітчизняній війні

Невідоме 10901 перегляд

Опубліковано - 5.05.2010 13:53 | Всі новини | Версія для друку

Міноборони РФ оприлюднило нові дані про втрати СРСР у Великій Вітчизняній війні
Міноборони РФ оприлюднило нові дані про втрати СРСР у Великій Вітчизняній війні
За уточненими даними міністерства оборони Росії, загальні людські втрати СРСР у роки Великої вітчизняної війни склали 26,6 мільйона осіб, безповоротні втрати особового складу радянських Збройних сил склали понад 8,6 мільйона осіб.

Про це повідомив у середу, 5 травня, в Москві начальник управління Міноборони РФ з увічнення пам'яті загиблих при захисті Вітчизни генерал-майор Олександр Кирилін. Ці цифри повідомлять президентові Росії для того, щоб їх озвучити 9 травня.

"Безповоротні (демографічні) втрати облікового особового складу радянських Збройних сил (вбиті, померли від ран або ті, що не повернулися з полону) за роки війни, з урахуванням Далекосхідної кампанії, склали 8 мільйонів 668 тисяч 400 осіб, в тому числі армії і флоту - 8 мільйонів 509 тисяч 300 осіб, прикордонних військ КДБ СРСР - 614 тисяч осіб, внутрішніх військ МВС СРСР - 97 тисяч 700 осіб. Загальні людські втрати склали 26,6 мільйонів осіб", - заявив Кирилін.

За його словами, на момент початку війни в Червоній армії перебували 4,826 мільйона військовослужбовців, 75 тисяч співробітників інших відомств, які стояли на постачанні міністерства оборони.

За весь час війни було мобілізовано 29,5 мільйона осіб. "До 1 липня 1945 року в армії перебували 11,39 мільйона осіб, у госпіталях на лікуванні - 1,046 мільйона осіб", - повідомив генерал.

"Міністерство оборони РФ вважає можливим наведені дані про втрати радянських Збройних сил і цивільного населення СРСР за роки Великої вітчизняної війни затвердити і опублікувати в офіційному порядку", - заявив він.

Що стосується співвідношення людських втрат Збройних сил СРСР і фашистської Німеччини, то воно становить 1,3:1. "Втрати Німеччини склали близько 6 мільйонів людей, їхніх союзників - 806 тисяч", - сказав генерал.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.