Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГТС України модернізують... під консорціум

Газоват 13881 перегляд

Опубліковано - 28.09.2006 15:42 | Всі новини | Версія для друку

ГТС України модернізують... під консорціум
ГТС України модернізують... під консорціум
В четвер, 28 вересня, у офісному центрі Компресорної станції “Ужгород” Голова ради директорів ДК “Укртрансгаз” Ярослав Марчук провів презентацію проекту Програми модернізації газотранспортної системи (ГТС) України на 2007-2010.

“ДК “Укртрансгаз” бачить своє стратегічне завдання у перетворенні ГТС України у газотранспортну систему світового рівня за критеріями технологічності, енергоефективності та екологічності”, – наголосив Ярослав Марчук відкриваючи презентацію. – “Це дозволить Україні на десятиріччя вперед зберегти роль провідного транзитера газу на Європейському континенті”.

Презентована Головою ради директорів “Укртрансгаз” Програма модернізації передбачає інвестування у газотранспортну систему понад 23 млрд. гривень (4,6 млрд. долл.) протягом наступних чотирьох років.

Ключовими складовими Програми реконструкції та модернізації є роботи на двох з чотирьох найбільших газотранспортних системах України – газопроводах “Союз” та “Уренгой-Помари-Ужгород” загальною пропускною потужністю близько 60 мільярдів куб м газу на рік.

Окрім цього Програма передбачає технічне переоснащення та модернізацію Угерського підземного сховища газу активною місткістю близько 2 мільярдів куб м. та інвестиції в низку інших важливих об’єктів газотранспортної інфраструктури.

З метою розширення пропускної здатності ГТС України в європейському напрямку в рамках проекту “Міжнародний консорціум з управління та модернізації ГТС України” розроблено проект будівництва газопроводу Богородчани-Ужгород. Ця 256-кілометрова дільниця дозволить наростить транзит газу територією України на 5-19 мільярдів куб. м на рік, одночасно завантаживши в цих же обсягах існуючі дільниці ГТС України (Торжок-Долина, Івацевичі-Долина), що нині використовуються не на повну потужність.

Як відзначив у ході презентації член ради директорів ДК “Укртрансгаз” Ігор Пономаренко: “Компанія вже повідомила про підготовку програми модернізації наших європейських партнерів з транзиту газу. Їх підтримка допоможе компанії у обговоренні інвестиційної складової проектів з європейськими та світовими банками, зокрема європейським банком з реконструкції та розвитку”.

Від “Аратти”:Як відомо, ще за часів Кучми було підписано документи й утворено товариство із обмеженою відповідальністю, яке й отримало назву “газотранспортний консорціум”. Теж загальновідомо, що для передачі у розпорядження третій особі сратегічної державної власності, потрібно відповідне рішення парламенту. Кучмі цього не вдалося, бо в тодішніх депутатів не піднялася рука, фактично, поставити під загрозу національну безпеку держави. “Газова війна” РФ, у відношенні України та підвищення цін до фантастичних (чи хворобливих) порядків - це, очевидно, така собі стимуляція українського керівництва до просування у напрямку зазначеного “товариства”. Тепер, як бачимо, процес набуває розвитку.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.