Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд нищить історичну пам'ять?

За право людини 9995 переглядів

Опубліковано - 29.09.2006 11:42 | Всі новини | Версія для друку

Уряд нищить історичну пам'ять?
Уряд нищить історичну пам'ять?
Так ставляться питання до урядовців у заяві, яку підписали керівники “Просвіти”, “Меморіалу” та інших громадських правозахисних організацій.

Вони стверджують - у проекті бюджету на наступний рік не закладено жодної копійки на спорудження меморіалу жертвам голодомору. Залишилася без державного фінансування експозиція товариства “Меморіал” про комуністичні злочини. Український інститут національної пам'яті, для роботи якого передбачалося 15 мільйонів гривень, не отримає цієї суми.

Роман Круцик, голова Київської організації “Меморіал”:
- В мінфіні зрізали її до шести, а коли вийшов проект Держбюджети, поставили суму два мільйони. Мало того забрали рахунок з Мінкультури і перекинули Держкомархівів під юрисдикцію оцієї комуністки. Я не кажу, з якою метою вона поставлена керувати таємницями комуністичних злочинів.

Володимир Сергійчук, історик, дослідник голодомору:
- Ми не випадково звернулися до ідеї створення інституту нпаціональної пам'яті, тому що останнім часом наш народ почав її втрачати. І не тільки народ, а й ті, кому народ довірив владу.

Лідер КПУ Петро Симоненко.
Лідер КПУ Петро Симоненко.
Від “Аратти”: хоча нині держбюджет ще не затверджено парламентом й цифри фінансових відрахувань можуть змінитися, щось нам підказує, що “обрізка” статей фінансування проектів, спрямованих на відновлення історичної правди про тоталітарний комуністичних режим, відбулася не випадково. Адже, сьогодні КПУ, пряма спадкоємниця більшовицької КПРС, є членом правлячої коаліції, тобто владою. Не у звичаї комуністів народу казати правду, особливо про свою злодійську історію. Й Голодомор, попри наявність численних документальних доказів, вперто вважають "нещасним випадком". Мовляв, посуха була, неврожаї, невиконання плану колгоспами тощо... Може й державні архіви панам комуністам для чогось терміново знадобилися? А тоді - й "кінці у воду". І ніяких злочинів, ніяких голодорів...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.