Вчені розкрили секрет антибактеріальної сили меду |
Відкриття Академічного медичного центру в Амстердамі (Нідерланди) показало, що бджоли створюють білок, який додають до меду, під назвою дефенсін-1, повідомляє АМІ-ТАСС.
Виявилося, що цей білок можна використовувати для лікування опіків і шкірних інфекцій та для розробки нових ліків для боротьби із стійкими до антибіотиків інфекціями.
Фахівці досліджували антибактеріальну активність меду в пробірках для групи стійких до антибіотиків і хвороботворних бактерій. У результаті було виділено білок дефенсін-1, який є частиною імунної системи комах і додається в мед бджолами. Було встановлено, що переважна більшість антибактеріальних властивостей меду завдячують саме цьому білку.
Як ми повідомляли раніше, дослідники з Канади дійшли до висновку, що за допомогою меду можна лікувати нежить.