Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кабмін вважає можливим зниження ціни на газ для населення

Газоват 10427 переглядів

Опубліковано - 4.10.2006 16:49 | Всі новини | Версія для друку

Віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв.
Віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв.
Кабінет Міністрів України вважає можливим зниження на 75 грн. ціни на природний газ, який використовується населенням.

Про це в середу під час заслуховування парламентом інформації Кабміну про забезпечення природним газом населення і підприємств комунальної теплоенергетики та тарифну і цінову політику щодо енергоносіїв, які використовуються для побутових потреб, заявив віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв.

За його словами, таким чином, ціна становитиме 339 грн. за тисячу кубометрів газу. Клюєв відзначив, що це зниження стосуватиметься 6,8 млн. українських сімей.

Крім того, зазначив він, з метою захисту найбільш незахищених верств населення Кабмін пропонує запровадити диференціацію цін на природний газ, який використовується населенням для опалювання залежно від обсягів його споживання. Сім’ям, які споживають до 3 тис. кубометрів газу на рік, і площа квартир яких не перевищує 100 кв. м, пропонується зменшити ціну на газ на 20% від базової. Таких сімей, відзначив Клюєв, більш ніж 2,6 млн. Тим сім’ям, які споживають до 9 тис. кубометрів щорічно і площа квартир яких складає від 100-200 кв.м., пропонується залишити ціну на рівні базової. Таких сімей, за словами Клюєва, 2,7 млн. Ті сім’ї, які споживають газ до 12 тис. кубометрів і площі квартир яких становить від 200-400 кв.м, отримуватимуть газ за ціною на 73% більше ніж базова. Таких сімей, за словами Клюєва, 120 тис. “В такий спосіб ми зможемо захищати незахищені верстви населення”, - сказав Клюєв.

Він відзначив, що реалізація таких пропозицій здійснюватиметься впродовж двох місяців.

Від “Аратти”: ми б із радістю розділили оптимізм відомого урядовця. Але, якщо судити із публічних заяв тих самих керівників уряду, то відпускна ціна на газ від монополістів-постачальників - “Газпрому ”та “РосУкрЕнерго” на наступний рік ще не відома. Чи для населення вистачить газу власного видобутку? Тоді як бути із попередніми заявами і що вважати за правду? А може ця заява - чергова агітка, на кшталт “зростання добробуту кожного вже сьогодні”? А може взагалі не було ніяких економічних підстав влаштовувати тарифний “газоват”?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.