Американські вчені з’ясували, як позбутися неприємного запаху часнику |
Під час експерименту вчені встановили, що в сирому або приготованому часнику молочні продукти знижують частку сірчистих компонентів, які і надають йому характерний смак і аромат.
За даними авторів дослідження Шеріл Баррінджер і Арігат Хансанугрум, ключовий з цих компонентів, аліловий сірчистий метил, не розкладається навіть при травленні, виділяючись, крім того, через шкіру з потом.
Також часник містить багато вітамінів і мінералів, і тому дуже корисний, проте його запах може супроводжувати людину через години і навіть дні після вживання.
Проби на добровольцях показали, що чим вища жирність молока, тим сильніший подібний ефект.
Нейтралізації часникового запаху також сприяють і інші харчові продукти, наприклад, гриби або базилік.
Нагадаємо, раніше ізраїльські вчені встановили, що речовини, які містяться в каві, перешкоджають розмноженню в ротовій порожнині бактерій, які викликають неприємний запах.