Україна для людей. Український борщ поступово стає для українця спогадом |
За даними «АПК-Інформ: овочі і фрукти», головною причиною «плодоовочевої інфляції» були овочі борщового набору і картопля, які виросли в ціні у порівнянні з вереснем 2009 р. на 92%. Огірки і томати подорожчали на 76%, а основні фрукти - на 31%.
За даними експертів, подорожчання призвело до того, що у вересні 2010 споживання найбільш дорогих продуктів, перш за все фруктів і тепличних овочів, знизилося на 10-20% через високі ціни.
Як повідомлялося раніше, різко зросли роздрібні ціни на інші продукти: борошно, гречану та інші крупи, макаронні вироби, и'ясо та м'ясні продукти, молоко та молочні продукти, рибу та рибні продукти.
Здорожчання зазначених продуктів спричинило появу у роздрібній торгівлі сурогатних замінників низької якості, часто-густо - шкідливих для здоров'я людини.