Аратта - На головну

22 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перед Верховною Радою народ вимагає не чіпати українську мову

За право людини 5016 переглядів

Опубліковано - 18.10.2010 12:32 | Всі новини | Версія для друку

Перед Верховною Радою народ вимагає не чіпати українську мову
Перед Верховною Радою народ вимагає не чіпати українську мову
Близько 200 представників громадських організацій пікетують Верховну Раду з вимогою не приймати законопроект про мови.

Учасники акції розмістилися перед однією з будівель парламенту за адресою вулиці Грушевського 18 / 2, в якому об 11:00 розпочнеться засідання погоджувальної ради Верховної Ради.

Присутні під стінами парламенту вимагають не включати до порядку денного на пленарний тиждень 19-22 жовтня, який буде формуватися погоджувальною радою, відповідний законопроект.

Деякі з учасників акції тримають в руках барабани і відра, в які стукають палицями і одночасно вигукують Займіться справою, а не язиком!, Одна мова - одна країна!, Одну державну мову!.

В інших учасників пікету в руках плакати з написами: "Не нацьковуйте мову на мову", "Хочеш двомовності - вивчи українську", "Зрадите мову - зрадите Україні".

Організатори акції: громадянський рух "Відсіч", громадська кампанія "Новий громадянин", рух добровольців "Простір свободи".

Серед учасників акції - письменники брати Віталій і Дмитро Капранови, які в інтерв'ю журналістам сказали, що мають наміру приходити під Верховну Раду до того часу, поки вона остаточно не відмовиться від даного законопроекту.

Нагадаємо, що всеукраїнська акція протесту "Займіться ділом, а не язиком!" відбудеться біля комітетів Верховної Ради, а також о 13:00 - біля обласних державних адміністрацій по всій Україні. Її учасники вимагатимуть зняти з реєстрації законопроекту Про мови в Україні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.