Найкращим засобом від похмілля є мед |
Вчені стверджують, що мед чудово виводить токсини з організму, не дивлячись на кількість випитого алкоголю, пише The Telegraph.
Основний активний інгредієнт - фруктоза. Саме вона дозволяє організму легше розщеплювати алкоголь на безпечні побічні продукти. Власне, причина неприємних відчуттів після непомірного вживання алкоголю полягає в тому, що спирт спочатку розщеплюється на токсичний ацетальдегід. Він, у свою чергу, за допомогою фруктози переводиться в оцтову кислоту, спалюється під час нормального процесу метаболізму, і переводиться в діоксид вуглецю, повітря, що видихається людиною.
А ось якщо вживати алкоголь з медом, у цей ланцюжок додається калій і натрій, що також сприяє більш швидкій переробці алкоголю.
"Мед зможе значним чином скоротити час похмілля", - стверджує доктор Емслі з Королівського хімічного товариства.
За його словами, перед вживанням алкоголю слід випивати склянку молока, що скорочує обсяг токсичних речовин в організмі. А звичайна вода сприятиме більш швидкому виведенню алкоголю з організму.
Нагадаємо, раніше вчені дійшли висновку, що насичення киснем алкогольних напоїв допомагає знизити похмілля після його вживання.