Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Споконвічне братерство. Кремль закрив українську автономію через політику

Імперія «Совок» 5050 переглядів

Опубліковано - 13.01.2011 13:20 | Всі новини | Версія для друку

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Федеральна національно-культурна автономія українців Росії була закрита за ведення політичної діяльності.

Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив сьогодні в Москві, відповідаючи на запитання українських журналістів.

«Була закрита діяльність ФНКА УР, оскільки її керівництво вело роботу не щодо розв’язання культурних і освітніх питань і з реалізації відповідних проектів, як про це заявлялося в її статуті, а вело, загалом, політичну діяльність, і діяльність, що була прямо і неприкрито спрямована на підрив наших двосторонніх відносин», – сказав Лавров.

За його словами, у діяльності автономії були також порушення, пов’язані зі статутом організації та її реєстрацією. «Я виходжу з того, що ніхто не заважає українському земляцтву в Російській Федерації сформувати структуру, яка відповідатиме тим завданням, які декларуються, і це питання буде закрите», – сказав голова МЗС Росії.

У листопаді минулого року рішенням Верховного суду Росії був задоволений позов Міністерства юстиції РФ, яке вимагало розпуску Федеральної національно-культурної автономії українців Росії у зв’язку з «виявленням порушень у господарській діяльності». Крім того, позов Мін’юсту РФ базувався на скарзі активіста фонду «Отчизна» Миколи Журавльова, який заявляв, що автономія «веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію».

Від “Аратти”: цікаво, а чим займаються в Україні проросійські організації і партії? Просвітництвом? Якщо це просвітництво, то що тоді політика? Наразі важко знайти паралелі між українцями в Росії та росіянами в Україні.

Тим не менше українське керівництво декілька років тому вжило заходів виключно щодо радикалів, які перейшли межу і розпочали агресивну антиукраїнську діяльність. Що, миттєво викликало публічні напади українофобії в кремлівських діячів.

Ми й не сподіваємося, що влада Януковича насмілиться хоч пискнути на Кремль. Бо вона вже на практиці довела свою "незалежність".

Хоча насправді, сьогодні Росія вчергове продемонструвала, наскільки, насправді, боїться України і українців. Бо, насамперед, українці в Росії люблять Україну далеко не за гроші СБУ. Більш того, вони люблять Україну попри очевидну нелюбов до них українських державних діячів. І Кремль це лякає, бо соотєчєственікі люблять Росію виключно за її чималі кошти.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.