Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені довели існування “кохання до труни”

Він і Вона 11758 переглядів

Опубліковано - 16.01.2011 05:58 | Всі новини | Версія для друку

Що б не говорили скептики, а справжнє кохання існує
Що б не говорили скептики, а справжнє кохання існує
Дослідники з університету Нью-Йорка провели експеримент з добровольцями обох статей і довели, що кохання може бути вічним. Дослідження мозкової діяльності людини це повністю підтверджує.

Американські психологи довели існування вічного кохання: вони встановили, що благополучні сімейні пари і через багато років відчувають ті ж почуття, що й молоді коханці.

Дослідники з університету Стоуні Брук в Нью-Йорку провели експеримент з добровольцями обох статей, які запевняли, що щасливі у шлюбі.

Деякі пари були одружені понад 20 років. Їм пропонувалося поглянути на фотографії своєї другої половини, рідних і знайомих. При цьому вчені спостерігали за мозковою активністю піддослідних за допомогою магнітно-резонансної томографії.

І виявилося, що в кожній десятій парі партнери відчувають один до одного ті ж палкі почуття, що і на самому початку відносин, незалежно від того, скільки триває їх шлюб: і через 10, і через 20 років відчуття кохання до свого обранця залишаються незмінними. Аналіз мозкової діяльності це підтвердив.

Як з`ясувалося, під час перегляду фотографій, що зображали об'єкт обожнювання, у давно сформованих пар активні ті ж відділи мозку, що й у молодих людей, що насолоджуються цукерково-букетним періодом у відносинах.

За словами одного з керівників дослідження Артура Арона, під час перегляду світлин чоловіка/дружини у партнерів вироблялося стільки ж так званого гормону любові дофаміну, що й у молодих закоханих.

Як відомо, "термін придатності" кохання намагалися визначити багато вчених. Так, мексиканський фахівець Хеорхіна Монтемайор Флорес розрахувала, що це почуття живе лише чотири роки. Навіть у найромантичніших випадках ресурс міцності позитивних емоцій вичерпується після закінчення цього терміну. А за ступенем впливу на психіку кохання навіть можна порівняти з душевним розладом, що в ряді випадків буває цілком справедливим.

Що ж, на думку вчених, може бути запорукою великого і міцного кохання?

Відкрите спілкування

Мова не про надмірну відвертість: безумовно, не варто викладати перед першим зустрічним всі свої таємниці. Але усмішка, невимушеність, щирість і привітність завжди знаходять відповідний відгук, - така вже людська природа. У нормі нам потрібно кілька тижнів або навіть місяців, щоб хоч якось відкритися навіть перед добре знайомими людьми. А от якщо вдалося майже відразу розговорити когось і розговоритися самому, - отже, певна іскра вже є.

Близькість

Фізична близькість до об'єкту уваги відіграє дуже важливу роль, і вона працює набагато ефективніше, ніж флірт на відстані. Якщо на вечірці тобі хтось сподобався, просто підійди до нього і встань поруч - це краще, ніж загадково посміхатися і стріляти очима через всю кімнату.

Відповідні почуття

У психології існує поняття «резонансу» (явище, коли об'єкт закоханості починає відчувати ті ж почуття, що й суб'єкт). Простіше кажучи, - чим більше ми впевнені в тому, що подобаємося комусь, тим більше ця людина подобається і нам, що неминуче веде до емоційного зближення.

Спільні інтереси

Ми інстинктивно шукаємо приналежності до якої-небудь групи, у тому числі до групи за інтересами. При цьому члени однієї групи здаються один одному більш привабливими, ніж чужинці. Цей еволюційний механізм спрацьовує і при знайомстві: ми інстинктивно шукаємо людину, з якою у нас багато спільного. Чим схожих інтересів більше, тим більше шансів притягнутися один до одного.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.