Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Словаччина скасувала візовий збір

Туризм 23965 переглядів

Опубліковано - 21.03.2011 02:36 | Всі новини | Версія для друку

Словаччина скасувала візовий збір
Словаччина скасувала візовий збір
Словацькі візи для українців будуть безкоштовними, а в Хорватію можна їхати лише з закордонним паспортом.

З 23 березня 2011 року набуває чинності угода між Кабінетом міністрів України та урядом Словацької Республіки про скасування консульського збору вартістю 35 євро, яка була підписана в Києві 6 жовтня 2010 року.

Про це повідомив Департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

Положеннями зазначеної угоди передбачається звільнення всіх категорій громадян України та Словаччини від сплати консульського збору за оформлення національних довготермінових віз (які дають право перебувати в країнах більше 3-х місяців, але не більше 1 року).

Словаччина стала четвертою державою-членом Євросоюзу після Литви, Латвії та Естонії, котра підтримала ініціативу України щодо скасування консульських зборів за оформлення національних віз. У МЗС України вважають, що спрощення порядку поїздок українських громадян у Словаччину є важливим кроком держави на шляху до подальшої лібералізації режиму з ЄС.

Водночас уряд Республіки Хорватія ухвалив рішення про запровадження з 1 квітня до 31 жовтня 2011 року безвізового режиму короткострокових поїздок громадян України в цю країну.

Отже, громадяни України не будуть мати потреби у візах для в’їзду в Республіку Хорватія терміном до 90 днів за наявності дійсного закордонного паспорта, повідомляє прес-служба УВКР.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.