Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нью-Йорк отримає нове фірмове таксі, можливо, турецького виробництва

Технології 6593 перегляди

Опубліковано - 29.04.2011 22:44 | Всі новини | Версія для друку

Karsan V1
Karsan V1
У світі існує кілька служб таксі, які для певних міст стали такими ж символами, як і історичні пам’ятники архітектури. Серед таких таксі - відомі на весь світ чорні лондонські кеби і жовті нью-йоркські седани, які саме збираються замінити сучасними компактними міні-венами.

Нинішні повнорозмірні таксі вже застаріли. Вважається, що вони занадто громіздкі і створюють на вулицях зайву штовханину, а по-друге, спалюють надто багато бензину. Таксисти ще якийсь час чіплялися б за своїх улюбленців, але проблема в тому, що цих "крокодилів" класичного компонування і п'яти з лишком метрів в довжину знімають з виробництва.

Ще в 2009 році влада Нью-Йорка оголосили конкурс "Таксі майбутнього". У ньому брали участь кілька компаній з усієї планети. До сьогоднішнього дня дійшли тільки три моделі: Ford Connect Transit, Karsan V1 і Nissan NV 200. Усі ці авто - невеликі комерційні міні-вени, які при менших габаритах і витраті палива надають кращі умови пасажирам - у всіх більш просторий салон з панорамним дахом для огляду хмарочосів, що для Нью-Йорка важливо.

В лідери конкурсу мітить модель з негучним ім'ям Karsan V1 турецького виробництва, про що свідчать результати опитування: за цей модульний чотиримісний вагончик з помірно футуристичним дизайном проголосували 76% нью-йоркців, за Ford - 23%, Nissan же не злюбили, повідомляє znaki.fm.

Турецька компанія, від радості і для підвищення шансів на великий контракт, вже оголосила, що готова складати V1 на території Нью-Йорка, але факт залишається фактом: нью-йоркське таксі може стати турецьким. До побачення, стереотипи!
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.