Аратта - На головну

11 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уроки провокації: у Львові місцева влада домагатиметься частковго контролю над міліцією

Самоврядування Регіон: Львівська область 8897 переглядів

Опубліковано - 21.05.2011 11:53 | Всі новини | Версія для друку

Уроки провокації: у Львові місцева влада домагатиметься частковго контролю над міліцією
Уроки провокації: у Львові місцева влада домагатиметься частковго контролю над міліцією
Депутати львівської міськради обговорили помилки правоохоронців під час подій дев’ятого травня і запропонували принаймні частково поставити міліцію під контроль місцевої влади.

На засіданні львівської міськради, що відбулося в четвер, 19 травня, пристрастей не бракувало. Народні обранці піддали критиці міліцію за неспроможність забезпечити громадський порядок 9 травня. У своєму зверненні до президента депутати вказали також на відсутність моделі ефективної координації діяльності правоохоронців і органів місцевого самоврядування.

Керівник міліції міста, однак, проігнорував запрошення народних обранців до участі в сесійному засіданні, які хотіли від нього особисто почути про події, які затьмарили віддзначення Дня перемоги. Відтак, народні обранці пропонують внести зміни до закону про самоврядування, яким надавалася б можливість владі на місцях контролювати міліцію з громадської безпеки.

Садовий: міліцію треба поділити

Мер Львова Андрій Садовий вважає доцільним поділ міліції на дві структури: одна, яка б займалася кримінальними злочинами, повинна бути підконтрольна державі; іншу – з громадського порядку, слід було б підпорядкувати містам. Садовий вважає такий поділ цілком реальним, оскільки реформування місцевого самоврядування ще не завершене.

Депутати від фракції всеукраїнського об'єднання «Свобода», яка має більшість у Львівській міські раді, переконані, що міліція вчиняє репресії. «Міська рада Львова не може забезпечити право громадян на висловлювання своїх думок. Бо приїдуть з центральних органів влади, дадуть вказівку міліції, яка її виконає, незважаючи на ухвали сесії чи рішення суду», - каже депутат Руслан Кушилинський.

Експерт: популістські заяви

Дискусія в сесійній залі дійшла до того, що депутати вирішили нагадати правоохоронцям, що можуть забрати нерухоме майно, яке громада дає міліції у безоплатне користування.

Правозахисник, експерт Фонду «Право і демократія» Андрій Бурий зауважив у розмові з Deutsche Welle, що такі заяви носять радше популістський характер, без реальних юридичних наслідків. Адже згідно із законом, орган самоврядування не може створити виконавчу структуру, пояснює правник. І додає, треба розуміти, що міліція, після гіпотетичного поділу, перейде на повне фінансове забезпечення з місцевого бюджету, а це - не просто.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.