Що корисно їсти за групами крові |
— Людина має одну з чотирьох груп крові, — розповідає лікар-дієтолог науково-технічного центру ”Віріа” Світлана Фус. — Кров або сприймає, або не сприймає продуктів, які в неї потрапляють. ”Свої” продукти очищають організм, покращують самопочуття, обмін речовин та травлення.
Перша група — м’ясоїди. Але споживати тільки м’ясо не варто. Від нього організм швидко старіє, зауважує Світлана Фус. У меню м’ясоїдам потрібно включати бобові, горіхи та спеції. Цій групі не підходять злакові, молочні та макаронні продукти, а також пшеничний і вівсяний хліб.
Друга група крові — вегетаріанці. Основа їхнього харчування — морепродукти та риба. Добре засвоюються організмом твердий сир, овочі, бобові, горіхи, курятина, соєве м’ясо та м’ясо індички. Більш-менш підходять вегетаріанцям молочні продукти. А тістечка та макарони — не бажані.
Третя група — молочники. Крім молочних продуктів їм у великій кількості можна їсти баранину, м’ясо кроля, мигдаль, оливкове масло та морепродукти. І зовсім не підходять горіхи та супові набори (серце, печінка, нирки).
Найуніверсальніша четверта група — змішана. Таким людям підходять крупи, овочі, фрукти. Особливо корисні — житній хліб, кролятина та індичка. Але не варто їсти свинину та яловичину.