Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер Філіп Нуаре - один з найвідоміших і найулюбленіших на батьківщині й у нас французьких акторів

Втрата 10954 перегляди

Опубліковано - 25.11.2006 23:53 | Всі новини | Версія для друку

Помер улюблений французький актор...
Помер улюблений французький актор...
76-річний актор помер у вівторок 21 листопада увечері, як кажуть його близькі, від раку, але звістка про його смерть з'явилася в пресі лише увечері минулого четверга.

«Зі смертю Нуаре світ театру й кіно став сиротою. Він знав, як схопити й виразити щось важливе про французьку душу», - прем'єр-міністр Франції Домінік де Вільпен, здається, щиро засмучений. Що ж, і у політиків можливі почуття, а відхід Філіпа Нуаре і справді, - сумна подія. Газети вийшли із заголовками «Помер улюблений французький актор»...

Так вийшло, що вітчизняному глядачеві Нуаре відомий у своїй героїчній іпостасі. Антифашистська драма «Стара рушниця» (де його партнеркою була красуня Ромі Шнайдер) 1975 року не викликала ідеологічних запитань у радянського керівництва, й історія помсти лікаря, що втратив сім'ю, цілому загону німців з великим успіхом йшла в кінотеатрах СРСР.

Неймовірно інтелігентний Нуаре, який підкрадається переходами замку, безжальний, як сама справедливість, - це був герой, якого кіно майже не знало.

Першим же успіхом Нуаре була стрічка «Зазі в метро» Луї Маля - бурлеск, комедія абсурду. Людина, яка може однаково виразно винищувати есесівців і ганятися Парижем за недоумкуватим дівчам, що мріє потрапити в страйкуючу підземку, і справді - великий актор. Утім, Нуаре знявся в 125 фільмах, останній з яких, «Три товариші» Мішеля Бужена, був закінчений цього року - більш ніж достатньо, щоб довести розмах таланту.

Він отримав два «Сезара», але продовжував вважати себе не артистом, а ремісником.

За більш ніж півстолітню кінокар'єру Філіп Нуаре працював із такими великими актрисами свого часу, як Катрін Деньов і Сімона Синьоре. Двічі Нуаре був удостоєний вищої кінематографічної нагороди Франції - премії "Сезар" за краще виконання чоловічої ролі у фільмі Робера Енріко "Стара рушниця" (1975) і в картині Бертрана Таверньє "Життя і нічого іншого" (1990). Не залишилися непоміченими його творчі успіхи і фестивалем у Каннах.

Не дивлячись на світову популярність, 76-річний актор, як підтверджують люди, що добре знали його, залишався скромною людиною. Упродовж багатьох років він відмовлявся від нагородження Орденом почесного легіону і став кавалером тільки літом 2006 року.

Фільмографія:
Комедія Верба Роберу "Блаженний Олександр", комедія "Ніжний поліцейський", драми "Стара рушниця", "Стара діва", "Африканець", поліцейські стрічки "Найніжніші визнання" і "Відкрийте, поліція!", картина Марко Феррері "Велике пожирання", драма "Кінотеатр "Парадізо", "Шуани", "Вкрали стегно Юпітера".

Окремо слід відзначити у творчості актора фільми, які створив великий режисер Бертран Таверньє. У нього він знявся в декількох стрічках: "Слідчий і вбивця", "Годинникар з Сен-Поля", "Нехай буде свято!", "Тиждень відпустки", "Чищення", "Життя - і більше нічого".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.