Аратта - На головну

6 липня 2025, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Червоний буряк нормалізує роботу шлунку і печінки

Охорона здоров`я 10913 переглядів

Опубліковано - 16.09.2011 03:24 | Всі новини | Версія для друку

Червоний буряк нормалізує роботу шлунку і печінки
Червоний буряк нормалізує роботу шлунку і печінки
Коренеплоди буряка містять цукор, органічні кислоти – лимонну, яблучну, а також білок, пектини, каротин, вітаміни С, В1, В2 і РР, мінеральні солі калію, магнію, заліза тощо.

За вмістом йоду буряк є лідером серед усіх овочів, тому широко застосовується для профілактики та лікування захворювання щитоподібної залози.

Буряк нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту. Завдяки вмісту вітаміну U буряк допомагає при виразкових хворобах шлунку і дванадцятипалої кишки.

Цей овоч також покращує пам’ять при атеросклерозі, використовується для лікування неврозів, безсоння, анемії та гіпертонії. Пектини буряка, яких більше ніж у яблуках і моркві, здатні зв'язувати солі важких металів. Бетаїн сприяє зміцненню капілярів, зниженню кров'яного тиску і рівня холестерину в крові, поліпшенню роботи печінки і нирок. Бетаїн також покращує засвоєння білків, поліпшує роботу печінки, тому його виділяють з буряка і на його основі виготовляють гепатопротектори.

У профілактичних цілях буряк бажано вживати не менше двох разів на тиждень.

На відміну від інших овочів, буряк і у вареному вигляді значною мірою зберігає корисні властивості - завдяки стійкості флавоноїдів. Та найкраще все ж готувати сік зі свіжого буряка. У жодному разі не можна пити щойно відтиснутий сік, адже в ньому містяться летючі речовини, які мають отруйну дію, і це може призвести до нудоти, загальної слабкості. Для вживання сік повинен настоятися в холодильнику не менше двох годин.

Для досягнення лікувального ефекту сік потрібно вживати щоденно, без перерви, впродовж трьох-чотирьох тижнів по склянці на день, за 10-15 хвилин до їжі підігрітим. Не можна його заїдати чи запивати.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2025.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.