Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Учені по-новому обґрунтували корисність червоного вина

Охорона здоров`я 9582 перегляди

Опубліковано - 30.11.2006 19:31 | Всі новини | Версія для друку

Учені по-новому обґрунтували корисність червоного вина
Учені по-новому обґрунтували корисність червоного вина
Дослідники з Великобританії виявили в червоному вині нові компоненти, що надають благотворну дію на серцево-судинну систему. За даними учених, концентрація корисних речовин у вині істотно варіюється залежно від технології виробництва алкогольного напою.

Звіт про дослідження опублікований у журналі Nature.

Дані численних досліджень свідчать про те, що помірне вживання червоного вина значно знижує ризик серцево-судинних захворювань. За однією з версій, причиною тому є речовина, що міститься в червоному вині, під назвою ресвератол. В той же час концентрації ресвератола у вині настільки малі, що для того, щоб відчути його благотворну дію, вино необхідно пити в гігантських кількостях.

Група фахівців Медичної школи королеви Мері в Лондоні провела серію експериментів на культурі кліток ендотелію (внутрішньої оболонки кровоносних судин). В ході експериментів з'ясувалося, що з'єднання з групи проціанідінів, що також містяться у вині, здатні пригнічувати в клітках ендотелію синтез шкідливого протеїну ендотеліну-1, який вважається одним з основних чинників серцево-судинних захворювань.

За словами провідного дослідника професора Роджера Кордера, проціанідіни містяться у вині в значно більшій кількості, ніж ресвератол, тому корисність вина в малих дозах, швидше за все, пов'язана саме з ними.

В той же час, концентрація корисних компонентів може бути вельми різною в різних сортах вина. Так, у червоному вині, виробленому в південно-західній Франції та Сардинії, вміст проціанідінів у два - чотири рази більше, ніж в іспанських, австралійських і південноамериканських винах. На думку учених, причина таких істотних відмінностей полягає в тому, що французькі й італійські винороби як правило дотримуються традиційних технологій виробництва вина, що відрізняються тривалішим процесом бродіння, повідомляє Lenta.Ru.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.