Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Грузії зафіксовано рекордний показник прямих інвестицій

Новини Сакартвело 17222 перегляди

Опубліковано - 2.12.2011 11:30 | Всі новини | Версія для друку

У Грузії зафіксовано рекордний показник прямих інвестицій
У Грузії зафіксовано рекордний показник прямих інвестицій
У третьому кварталі 2011 року показник прямих інвестицій, що надійшли до Грузії склав 256 млн доларів, що є рекордно високою цифрою для будь-якого кварталу починаючи з 2008 року.

Про це прем’єр-міністр Грузії Ніка Гілаурі заявив напередодні, 1 грудня, на засіданні уряду.
Гілаурі відзначив, що це дуже важливий показник, який певною мірою вказує наскільки велике довіру міжнародних інвесторів відносно Грузії, повідомляє сайт "Новості-Грузія".

"Є тенденція зростання і сумарний показник за три квартали склав 633 млн доларів, що також є одним з найвищих показників в нашому регіоні щодо ВВП", - заявив він.

Грузинський прем’єр особливо відзначив, що ці цифри і ці високі надходження фіксуються в той період, коли в світі досить складне економічне становище, а в Європі в принципі економічна криза й інвестори шукають нові ринки для здійснення інвестицій.

"Саме Грузія стає в цей момент одним з найбільш привабливих ринків, і я сподіваюся, що ці інвестиції будуть продовжені і в майбутньому і зрештою відіб’ються на створення робочих місць", - заявив Гілаурі.

За попередніми даними Національної службі статистики Грузії «Сакстат» (Грузстат), у другому кварталі 2011 року в Грузії обсяг прямих зарубіжних інвестицій склав 203 млн 385,2 тис. доларів, що на 2,4% менше ніж за аналогічний період 2010 року (3 млн доларів) і на 17% більше ніж за перший квартал 2011 року (173 700 000 доларів).

Сумарні попередні дані за перше півріччя 2011 року склали 377 100 000 доларів, що на 0,6% перевищує аналогічний показник за 2010 рік (374 800 000 доларів).

АБР виділяє Грузії $ 40 млн за програмою поліпшення урбаністичного обслуговування

Азіатський банк розвитку (АБР) виділяє Грузії другий транш на суму 40 мільйонів доларів в рамках інвестиційної програми поліпшення урбаністичного обслуговування, повідомляє міністерство фінансів Грузії.

Договір позики був підписаний в Мінфіні в четвер (тривалість позики 32 роки, у тому числі 8-річний пільговий період, процентна ставка впродовж пільгового періоду складе 1%, після закінчення пільгового періоду - 1,5%). Сума другого траншу призначена для поліпшення інфраструктури водопостачання та каналізації у туристичних центрах і великих урбаністичних поселеннях (Кутаїсі, Поті, Зугдіді, Местія і Анаклія).

Договір позики за першим траншем в рамках цієї ж програми було підписано в Мінфіні Грузії 10 травня 2011 року, а сума позики склала 80 мільйонів доларів.
У Грузії буде побудований завод з виробництва тракторів

Один з найбільших виробник тракторів в Чехії має намір побудувати в Грузії новий завод з виробництва тракторів. Про це прем’єр-міністр Грузії Ніка Гілаурі заявив журналістам за підсумками робочого візиту до Чехії, повідомили в прес-службі грузинського прем’єра.

"Один з найбільших виробників тракторів у Чехії зацікавлений у будівництві великого центру в Грузії, і в будівництві заводу з виробництва тракторів", - заявив Гілаурі.

Гілаурі, після зустрічі зі своїм чеським колегою Петером Нечаса (Petr Nečas), заявив, що "Чехія сьогодні є одним з найбільших інвесторів в Грузії" і особливо відзначив важливість економічних відносин між Грузією та Чехією.

"За допомогою "Експорт Банку" до Грузії здійснюються досить великі інвестиції. Йдеться про нові проекти в транспорті, приватний сектор Чехії зацікавлений в сільському господарстві Грузії. У нас є політична підтримка уряду Чехії, з тим, щоб "Експорт Банк" продовжив виділення дешевих кредитів для чеських компаній, з тим, щоб вони продовжили інвестиції в Грузію", - заявив Гілаурі.

Гілаурі також зазначив, що Чехія виявляє активну підтримку Грузії і на шляху інтеграції з Євросоюзом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.