Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Валерію Мареничу дали нову квартиру у Луцьку

Народний Вісник Регіон: Волинська область 14824 перегляди

Опубліковано - 22.03.2012 01:10 | Всі новини | Версія для друку

Валерію Мареничу дали нову квартиру у Луцьку
Валерію Мареничу дали нову квартиру у Луцьку
Народний артист України лучанин Валерій Маренич отримав нову квартиру в Луцьку. Урочисте вручення ключів відбулося 21 березня у Волинській обласній державній адміністрації.

Ключі від помешкання, ковбойський капелюх та гроші особисто вручив голова Волинської ОДА Борис Клімчук. Маренич у відповідь подарував губернатору свій диск.

«Це наш тобі волинський борг. Потім буде ще», – сказав Клімчук, вручаючи гроші Мареничу.

За словами голови правління ВАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктора Чорнухи, це однокімнатна квартира на вулиці Чорновола площею 58,4 квадратного метра. Як зазначив губернатор, виділення квартири стало можливим, бо вони з будівельниками «знайшли порозуміння».

Голова адміністрації Клімчук заявив, що хоче бачити Маренича на концертах та гастролях. Він пообіцяв артисту підтримку. «Є ти, є твоя пісня, є твій талант. І гастролі будуть, і диски. Хочу, щоб у тебе було друге дихання», – додав губернатор.

Після цього Валерій Маренич виконав кілька пісень польською, українською та російською мовами. Серед них – і старі пісні, з яких починалася творчість Маренича.

Це трохи розчулило Клімчука і він розказав, як у 1973 році підкоряв серце своєї майбутньої дружини Світлани під ці пісні.

«У тебе велике українське серце, в тебе співає душа. Ти добра людина», – сказав губернатор народному артисту.

Нагадаємо, завдання начальнику головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального Юрію Куцу знайти співаку однокімнатну квартиру Клімчук дав на оперативній нараді 13 лютого. Тоді він поставив термін – до кінця березня.

«Я розумію, що він не на черзі. Поставте його на чергу. Так трапилось в житті цієї творчої людини. Ми мусимо це зробити. Кінчайте відписки-переписки. Механізм продумайте», – сказав губернатор на оперативці.

Згодом Клімчук розповідав, що про помешкання для Маренича у нього особисто просив колишній президент України Віктор Ющенко.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.