Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Віртуальна стіна для водія - нове покоління світлофорів

Технології 8247 переглядів

Опубліковано - 16.05.2012 13:37 | Всі новини | Версія для друку

Голографічні світлофори нового покоління
Голографічні світлофори нового покоління
У провідних містах світу з`являться світлофори нового покоління, які за допомогою лазера створюватимуть для водіїв віртуальну стінку.

Віртуальна стінка являє собою бар’єр з червоних лазерних променів із голографічним зображенням рухомих пішоходів.

Реальної перешкоди руху вона не створює, але психологічно водієві складніше перетнути її, ніж просто проїхати на червоне світло. До того ж світлофор не завжди розташований в зоні прямої видимості, а розмітка "зебра" може бути занесена снігом.

Колір віртуальної стіни змінюється в залежності від сигналів світлофора. Коли загоряється червоне світло, на проїжджу частину над стоп-лінією проектуються анімоване зображення пішоходів.

Ця система також дозволяє миттєво відслідковувати порушників.

Ідея прийшла в світлу голову корейського дизайнера Hanyoung Lee в 2006-му і, як стверджується, - в 2012-му лазерні стінки повинні з’явитися на вулицях провідних міст світу.

За задумом автора живлення проектора можна забезпечити від сонячних батарей. Також підкреслюється, що лазерна проекція не завдасть пошкоджень автомобілю і водієві.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.