Вчені встановили, ГМО-кукурудза спричиняє злоякісні пухлини |
"Щури харчувалися американською генетично модифікованою кукурудзою NK 603 найбільшого світового виробника трансгенного насіння компанії Monsanto. Згодом у тварин були виявлені ракові пухлини розміром з тенісний м’яч", - повідомляється в дослідженні.
Щурів поділили на 3 групи. Перша група харчувалася генетично модифікованою кукурудзою, друга - модифікованою кукурудзою, яка пройшла обробку найпоширенішим у світі гербіцидом "Раундап", а третя група їла звичайну кукурудзу, оброблену гербіцидом.
Результати дослідження показали найбільшу смертність тварин від застосування модифікованої кукурудзи, обробленої гербіцидом.
Захворювання тварин на рак з’являлося в більшості випадків між 13-м і 20-м місяцями годування.
У самок щурів спостерігалося масове захворювання молочних залоз з появою злоякісних пухлин величиною 25% розміру тварини. У самців були ураженими внутрішні органи: печінка і нирки.
"Вперше в світі генетично модифікований продукт і застосовуваний з ним пестицид були оцінені з точки зору їх впливу на здоров’я впродовж більш тривалого періоду і більш повно, ніж це робилося представниками урядів і харчової промисловості. І ось тривожні результати", - зазначив керівник проекту Жиль-Ерік Сераліні.
Він також додав, що продукти ГМО токсичні, а їх споживання призводить до фатальних наслідків.
Зазначимо, генетично модифіковані продукти потрапляють на стіл людини у вигляді м’яса, молока, яєць і продуктів з них.