Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хто з кандидатів «вибив» на округ найбільше бюджетних коштів

Вибори-2012 6258 переглядів

Опубліковано - 24.10.2012 01:13 | Всі новини | Версія для друку

Хто з кандидатів «вибив» на округ найбільше бюджетних коштів
Хто з кандидатів «вибив» на округ найбільше бюджетних коштів
Аналіз виявив, що субвенції на єдину Донецьку область більші, аніж на Західну Україну загалом, а серед найбільших лобістів – три члени бюджетного комітету ВР.

Однією з "фірмових" ознак нинішніх виборів є підкуп виборців за бюджетні кошти. Якого добра тільки не роздавали кандидати своєму електорату в надії на омріяну путівку до Верховної Ради! Ще б пак, добре, коли під боком є державний бюджет, а покровителі кандидатів сидять на найвідповідальніших посадах у владі.

"Покращення" для обраних

Автори програми "Тендер News із Наталією Седлецькою" проаналізувавши усі держсубвенції, спрямовані до місцевих бюджетів напередодні виборів. Журналісти склали карту областей України, порахувавши прямі субвенції в обласні бюджети усіх регіонів.

Загалом за півроку до виборів у вигляді субвенцій та дотацій було розподілено 8 мільярдів гривень. Тобто по 160 гривень у перерахунку на кожного українця.

Простежується чітка тенденція: найбільш щедро фінансувалися базові округи Партії регіонів, а також електоральні ареали деяких лідерів партії Володимира Литвина. Кандидати, які отримали сприяння з державного бюджету, видавали подачки за власні досягнення. Всі "покращення", бачте, їхня заслуга.

Зате регіони, де шанси партії влади мізерні, де провладним кандидатам не вдасться перемогти за жодну гречку, – а йдеться насамперед про Західну Україну – туди перепали лише копійки.

Прикметним є й те, що серед сімох найбільших кандидатів-експлуататорів бюджетних грошей відразу троє – члени парламентського бюджетного комітету. Плюс голова ВР Володимир Литвин. Хіба це не пряме свідчення зловживання владою задля отримання вигоди, за наш з вами кошт?

Захід нам не Донбас

Під час аналізу враховувалися дві статті, які найбільше використовувалися у передвиборчій агітації, – це "заходи щодо соціально-економічного розвитку окремих територій", та фінансування медицини та закладів охорони здоров’я.

Виявляються вражаючі тенденції. Так, Луганська область отримала 122 мільйони, а Закарпатська – 20. Одеська – майже 270 млн грн., натомість Львівська – 42.

Та найбільш красномовний факт – це те, що лише на Донеччину, базовий регіон провладної партії, з держбюджету пішло 830 мільйонів гривень. Це вдвічі більше, ніж на всі Західні області, взяті разом!

Окрім додаткових вливань, спрямованих у обласні бюджети, народні депутати проголосували за розподіл коштів у конкретні населені пункти. Округи Західної України знову без уваги.

Для прикладу, на соціально-економічний розвиток Львова виділено 200 тисяч гривень держсубвенцій. Зате вдесятеро менше місто Шахтарськ (Донецька область) – 26 мільйонів.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.