Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні розробили власний автомобіль для комунальних служб за 20 тис.дол

Технології Регіон: Львівська область 10719 переглядів

Опубліковано - 9.11.2012 04:57 | Всі новини | Версія для друку

В Україні розробили власний автомобіль для комунальних служб за 20 тис.дол
В Україні розробили власний автомобіль для комунальних служб за 20 тис.дол
У Києві презентували багатофункціональний автомобіль «Електрон-Терен» малої вантажопідйомності, який не має аналогів на території країн СНД.

Автомобіль був створений на львівському заводі "Електронмаш", де й збираються випускати новинку. Фактично, "Електрон-Терен" - це універсальний механізований комплекс на компактному, економічному, повноприводному і високоманевреному шасі з уніфікованими агрегатами і вузлами серійних автомобілів виробництва Росії і України.

В результаті вийшов український аналог відомих ще з часів СРСР німецьких комунальних вантажівок Multicar за 20 тис. дол.

На шасі автомобіля можуть бути встановлені гідроманіпулятор, завдяки якому оперативно монтується-демонтується декілька типів кузовів (в т.ч. самоскидних) та гідро- і механічні приводи для 50 видів навісного устаткування різного призначення. Завдяки цьому машина здатна, залежно від пори року, очищати вулиці від снігу, мити їх, ремонтувати дороги і тротуари, доглядати зелені насадження, вивозити контейнери із сміттям з важкодоступних місць і виконувати багато інших важких комунальних робіт.

Також автомобіль може використовуватися в інших галузях, наприклад, у будівництві, промисловості, сільському господарстві тощо.

Поки що "Електрон-Терен" існує в єдиному екземплярі, але на заводі готові організувати його серійне виробництво, причому в різних виконаннях (4х2, 4х4), а також з різною вантажопідйомністю 1,0-2 т. Цей автомобіль укомплектований бензиновим двигуном ЗМЗ-409 (такий як на "Газелі"). Цей автомобіль може комплектуватися як бензиновим, так і дизельним двигуном, а також мотором, що працює на зрідженому газі.

У перспективі на "Електронмаші" готові запропонувати і електричну версію "Терена". Проте перспективи цього автомобіля визначатиме ринок. Після успішного дебюту у Львові, новинку показали на київській виставці "Комунмаш", де вона також викликала великий інтерес.

Комунальники вже давно чекають на такий автомобіль, а закуповувати Multicar міста просто не можуть собі дозволити - ціна 10-літнього Multicar на вторинному ринку коливається від 20 до 40 тисяч євро, повдіомляє NEWSru.ua.

До речі, автомобіль отримав вже призабуту емблему "Електрон", добре відому власникам колись популярної марки кольорових телевізорів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.