Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хакери і інтернет-шахраї чистять кишені довірливих українців

Технології 8440 переглядів

Опубліковано - 24.01.2013 15:20 | Всі новини | Версія для друку

Хакери і інтернет-шахраї чистять кишені довірливих українців
Хакери і інтернет-шахраї чистять кишені довірливих українців
В Україні кількість тих, хто постійно користується інтернетом, вже перетнула позначку у 20 мільйонів, йдеться в сюжеті ТСН.

Для більшості комп’ютер став другом і помічником, але мало хто знає, як захиститись від тих, хто по той бік монітора.

Лише торік інтернет-шахраї видурили в українців понад 100 мільйонів гривень. Ледь не щодня українців просто перед монітором – обдурюють, роздягають, і навіть вбивають. Тим не менш багато хто без остраху залишає на сторінках у соцмережах свої особисті дані - домашню адресу, номери мобільних та домашніх телефонів.

Одну з таких сторінок журналісти ТСН обрали для експерименту, аби продемонструвати - чим може обернутися розміщений у мережі, приміром, номер телефону. Дівчині телефоном повідомили, що вона стала однією з десятьох претенденток на приз в 1 мільйон гривень. На це дівчина відреагувала так: "Клас, а які у мене шанси?" З всього кілька хвилин розмови співрозмовниця вже готова була продиктувати свою домашню адресу та номер паспорту. Насамкінець у дівчини ще й грошей попросили, на що вона відповіла згодою.

Таким чином через свою наївність від подібного шахрайства щодня страждають тисячі українців. А інколи навіть цілі підприємства.

"Всі системи зараз безпосередньо зав’язані на комп’ютерах. Тобто, ми маємо комп’ютер, ми маємо сховище даних спеціальне, де зберігається інформація спеціальна - як документи, як бухгалтерія, тощо", - пояснив фахівець з інформаційної безпеки Віталій Заїкін.

Один із головних в Україні борців з кіберзлочинністю також погоджується, що за рівнем захисту мережі ми - ласий шматок для хакерів з усього світу, активно протистояти яким держава тільки вчиться. Цифри приголомшують: минулого року збитки сягнули за 100 мільйонів.

"Найбільш поширеними злочинами є шахрайство, розповсюдження протиправного контенту, так звана ай-пі-телефонія, розповсюдження вірусів, де-дос атаки", - перерахував керівник управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України Максим Литвинов.

У той же час фахівці, як один, наголошують на відповідальності кожного інтернет-користувача і радять найелементарніше: простим людям - менше ділитися особистою інформацією, а підприємствам - не економити на захисті своїх даних.

"Терористи, вони ж хакери, можуть отримати повний контроль над містами, країнами, можливо навіть над Землею. Оскільки все зав’язано зараз на комп’ютерних технологіях", - лякають фахівці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.