Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер Геннадій Удовенко

Втрата 14482 перегляди

Опубліковано - 12.02.2013 21:07 | Всі новини | Версія для друку

Помер Геннадій Удовенко
Помер Геннадій Удовенко
Помер колишній міністр закордонних справ України Геннадій Удовенко.

Як повідомила прес-служба уряду, прем’єр-міністр України Микола Азаров від імені Кабінету міністрів та від себе особисто висловив глибокі співчуття близьким та рідним Удовенка.

Міністр закордонних справ Леонід Кожара висловив співчуття у зв’язку зі смертю Геннадія Удовенка. Як повідомили у Департаменті інформаційної політики МЗС України, Кожара зазначив: “Із глибоким сумом сприйняв звістку про передчасний відхід з життя Геннадія Йосиповича Удовенка – видатного дипломата, авторитетного політичного і громадського діяча та державника. Як міністр закордонних справ, Надзвичайний і Повноважний посол, голова Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй Геннадій Йосипович зробив непересічний внесок у розбудову дипломатичної служби незалежної України, відстоювання національних інтересів держави на міжнародній арені. Його блискучі здібності переговірника й аналітика цінували колеги у всьому світі, а доброзичливість, глибокі знання і висока духовність викликали щиру повагу оточуючих. Відхід з життя Геннадія Йосиповича Удовенка – це гірка та непоправна втрата для всіх. Сумує нині й уся дипломатична служба України. Від нас пішов справжній майстер, але, впевнений, його школа житиме вічно». «Від імені міністерства закордонних справ прошу прийняти найщиріші слова співчуття і підтримки у час тяжкої скорботи», – зазначається у листі Кожари, надісланому родині Удовенка.

Удовенко народився 22 червня 1931 року.

Член Ради президентів Генеральної асамблеї ООН, член громадської ради часопису "ЄвроАтлантика", член НРУ (з 1999 року), голова Підкомітету з питань прав людини Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин (з липня 2006 року), член фракції блоку «Наша Україна» (з квітня 2006).

Очолював Раду з питань етнонаціональної політики (з травня 2006 року). Почесний голова Всеукраїнської асоціації сприяння ООН.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.