Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Своя рука - владика. Українська номенклатура зробила себе “європейськими чемпіонами” з пільг

Добробут 5896 переглядів

Опубліковано - 20.02.2013 11:05 | Всі новини | Версія для друку

Своя рука - владика. Українська номенклатура зробила себе “європейськими чемпіонами” з пільг
Своя рука - владика. Українська номенклатура зробила себе “європейськими чемпіонами” з пільг
Цьогоріч на оздоровлення депутатів виділили 17 мільйонів гривень, 36 мільйонів на транспортне забезпечення, 12 мільйонів на безкоштовний проїзд і півмільярда на ремонт житлових будівель.

Ще півсотні мільйонів піде на підтримку обранців попередніх скликань. І правляча партія, і опозиція в один голос наполягають на перегляді списку депутатських пільг, а то і на повному їх скасуванні, але одночасно не гребують деякими з привілеїв.

У Верховну Раду надійшла 151 заява від колишніх депутатів з проханням виплатити допомогу з безробіття, з них 109 - від депутатів останнього скликання, які претендують на 14 тисяч гривень щомісяця. Інші ж зможуть отримати половину цієї суми.

Виділяє держава в середньому 800 тисяч гривень на одного депутата, якщо скласти заробітну плату, премії та пільги. І що б не говорили обранці про зменшення видатків на власне утримання, офіційні цифри свідчать наступне: у 2013 році на санаторно-курортне лікування держслужбовців виділили в 4 рази більше грошей, ніж у 2012, і майже в 8 разів більше, ніж у 2010.

Серед своїх європейських колег українські депутати офіційно не найбідніші. Менша ставка тільки у грузинських народних обранців - 1000-1500 доларів. Найбільший прибуток депутатів в Італії - 18 700 доларів. Однак до їхньої зарплати заздалегідь включені кошти на можливі витрати і додаткових грошей вони не отримують. А ось першість за кількістю депутатських пільг давно закріпилося за Україною.

Витрати на відпочинок держслужбовців, їхнє утримання, пересування і оздоровлення не прописані у жодному бюджеті західних держав.

Один депутат обходиться бюджету у 2039 гривень на день. У цю суму включено зарплати народних депутатів та їхніх помічників, витрати на проїзд депутата, зокрема на дешеві перельоти, лікування, путівки в санаторій, телефонний зв’язок, проживання в готелі та навіть канцелярське приладдя.

Як повідомлялося раніше, українські депутати мають найбільші пільги у світі - ЗМІ порівняли, де вигідніше бути народним обранцем: в Україні або на Заході. Українські народні депутати отримують значно менше, ніж в Європі, однак вони - чемпіони світу з пільг.

Як відомо, депутати повернули собі пільги, від яких відмовилися у 2012 році. Після чого прем’єр Микола Азаров заявив, що депутатські пільги обходяться бюджету не так уже й дорого.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.