Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні до кінця року розпочнуть укладати електронні договори

Технології 28039 переглядів

Опубліковано - 23.11.2005 12:26 | Всі новини | Версія для друку

До кінця 2005 року в Україні розпочне працювати національна система електронного цифрового підпису
До кінця 2005 року в Україні розпочне працювати національна система електронного цифрового підпису
В Україні до кінця 2005 року розпочне працювати національна система електронного цифрового підпису.

Про це повідомила прес-служба Міністерства транспорту і зв’язку України. На цьому тижні міністерство розпочинає прийом заяв на проведення акредитації завірчих центрів і центрів сертифікації ключів національної системи електронного цифрового підпису.

Послуги державних органів планується перевести в електронний режим. При цьому громадянин сам обирає, у якій формі він бажає їх отримувати. Електронний цифровий підпис дозволить бухгалтерам надсилати звітність до податкової інспекції в електронному режимі, а підприємці зможуть укладати угоди, не виходячи з кабінету.

"Коли громадяни і бізнес матимуть можливість засвідчувати документи власним електронним цифровим підписом, їхнє обслуговування державою покращиться в десятки разів", - зазначили в прес-службі міністерства.

Сфера застосування електронного цифрового підпису є дуже широкою. Це здійснення різноманітних реєстраційних процедур, оформлення документів для надання державним установам, участь у тендерах на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, електронні платежі і комерція. Електронний документообіг заощаджує час і зменшує матеріальні витрати.

У липні було презентовано технологічний центр Центрального завірчого органу (ЦЗО), що є технічним організатором усієї системи електронного цифрового підпису в Україні. Він реєструє центри сертифікації ключів, формує й обслуговує кореневі сертифікати ключів, акредитує свідоцькі центри і центри сертифікації ключів. Останні надають громадянам, державним установам, підприємствам послуги електронного цифрового підпису.

Технологія електронного цифрового підпису (ЕЦП) побудована на криптографічних асиметричних перетвореннях і формується за допомогою одного ключа – секретного або особистого, а перевіряється іншим ключем – відкритим. Обов’язковим об’єктом технології ЕЦП є сертифікат ключа – електронний документ, необхідний для верифікації відкритого ключа, тобто доказу того, що певна особа має право володіння відповідним особистим ключем.

Електронний цифровий підпис є частиною програми "Електронна Україна", що розрахована на період до 2010 року.

Її основними пріоритетами є створення електронного уряду – інформаційно-аналітичного урядового порталу з інтегрованими системами органів влади різного рівня, створення інфраструктури цифрового підпису й електронного документообігу і різноманітних послуг для громадян на його основі.

Аналогічна програма – "Електронна Росія" – уже діє в Росії.

У квітні минулого року міністерство зв’язку й інформатизації Росії висловило намір співробітничати з Державним комітетом зі зв’язку й інформатизації під час реалізації програми інформатизації "Електронна Україна".
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.