Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Надрукований на 3D-принтері автомат витримав 600 пострілів

Технології 11197 переглядів

Опубліковано - 6.03.2013 13:35 | Всі новини | Версія для друку

Надрукований на 3D-принтері автомат витримав 600 пострілів
Надрукований на 3D-принтері автомат витримав 600 пострілів
Наприкінці минулого року група ентузіастів змогла надрукувати на 3D-принтері працездатну цівкову скриньку для гвинтівки AR-15 (цивільна версія М-16).

Через деякий час успіх повторили з магазином для цієї ж зброї, повідомляє сайт «Української Асоціації власників зброї».

Дотепер залишалося питання про надійність зброї, яку виготовлено таким незвичайним способом, однак нещодавно «першодрукарі» оголосили, що їх друкована цівкова скринька успішно витримала 600 пострілів.

Відразу зазначимо, що на принтері надрукували так званий «lower receiver», тобто нижню частину цівкової скриньки з приймачем магазина. У США саме вони підлягають реєстрації, в той час як верхня частина цівкової скриньки разом з самою цівкою перебувають у вільному продажі.

Попередня версія надрукованої цівкової скриньки витримала лише 6 пострілів, нова версія – 600 пострілів, тобто в сотню разів більше. Для тестування використали 100-зарядні барабанні магазини з патронами калібру .223 (5,56 мм).
Для того, щоб збільшити надійність надрукованої частини зброї, новатори провели ретельний розрахунок точок напруги матеріалу, після чого просто збільшили товщину цівкової скриньки в певних місцях. У деяких точках надруковану з пластику деталь довелося укріпити металевими вставками. Досвід друку зброї на принтері демонструє потенційну доступність зброї для широкого загалу.

На думку розробників друкованої зброї, заборони на вогнепальну зброю застаріли, не мають сенсу і обмежують не тільки свободу громадян, а ще й зменшують прибутковість компаній та податковий прибуток держави від цього сектора економіки.

Вони вважають, що краще контролювати поширення бездимного пороху для патронів, оскільки саме його в домашніх умовах виготовити дуже і дуже складно.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.