Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міжнародні журналістські організації вважають ініціативи Кузьміна загрозою журналістам

За право людини 5574 перегляди

Опубліковано - 20.03.2013 17:41 | Всі новини | Версія для друку

Міжнародні журналістські організації вважають ініціативи Кузьміна загрозою журналістам
Міжнародні журналістські організації вважають ініціативи Кузьміна загрозою журналістам
Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і її європейський підрозділ, Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) застерігають від нової спроби запровадити кримінальну відповідальність за наклеп в Україні після першої спроби торік.

Про це повідомляє прес-служба Незалежна медіа-профспілка України.

«Журналісти організацій, як ЄФЖ, й міжнародні організації такі, як Рада Європи та ОБСЄ, намагаються покласти край кримінальному переслідуванню за наклеп по всій Європі. Наша позиція зрозуміла: кримінальні закони про наклеп є не тільки непропорційними, але вони також мають стримуючий ефект для готовності і здатності журналістів робити свою роботу ефективно», – сказав президент ЄФЖ Арне Кьоні.

Партнерські організації МФЖ і ЄФЖ в Україні Незалежна медіа-профспілка (НМПУ) і Національна спілка журналістів України (НСЖУ) вказують, що аналогічна пропозиція було сприйнята дуже негативно восени минулого року і призвела до масових протестів журналістської спільноти. Вони попереджають, що нова спроба призведе до ще більшого негативну реакцію з боку журналістів.

«Ми підтримуємо акції протесту українських журналістів у цій боротьбі. Кожна спроба нав’язати кримінальну відповідальність за наклеп є прямою загрозою для професійних журналістів, які намагаються викрити хабарництво, корупцію, і кумівство в Україні», - пояснив президент Міжнародної федерації журналістів Джім Бумела.

Там вважають, що питання про наклеп може бути вирішено відповідно до чинного законодавства і що немає ніякої необхідності внесення змін в існуючі закони.

Як повідомлялося раніше, 18 березня, перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін запропонував знову запровадити кримінальну відповідальність за наклеп в Україні. Згідно з опублікованою інформацією, він має намір внести зміни у відповідну статтю до законодавства під час нинішньої каденції парламенту.

Раніше, у жовтні 2012 року Верховна Рада скасувала прийнятий раніше у першому читанні проект закону "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини". Законопроект за авторством регіонала Віталія Журавського був прийнятий у першому читанні у вересні та викликав хвилю протестів в Україні.

Проект закону також викликав критику з боку Єврокомісії, Ради Європи, ОБСЄ, громадських організацій та депутатів Європарламенту.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.