Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Гамбурзі художник збудував міст зі світла

Мистецький погляд 28004 перегляди

Опубліковано - 22.03.2013 17:43 | Всі новини | Версія для друку

Британський художник Ентоні Макколл представляє свій новий проект «Crossing the Elbe» - «Стрибок через Ельбу»
Британський художник Ентоні Макколл представляє свій новий проект «Crossing the Elbe» - «Стрибок через Ельбу»
Цілий рік, починаючи з 22 березня, мешканці та гості Гамбурга зможуть спостерігати в небі над цим портовим німецьким містом щовечірню світлову інсталяцію «Crossing the Elbe».

Прем’єра проекту приурочена до відкриття міжнародної будівельної ярмарки IBA Hamburg.

Автор інсталяції - британський художник-авангардист і режисер Ентоні Макколл (Anthony McCall), зараз живе в США. Він здобув широку міжнародну популярність в 70-х роках минулого століття. У 1977 році брав участь у виставці documenta, - що проходить в німецькому місті Кассель раз на п’ять років найважливішому огляді сучасного мистецтва у світі.

На цей раз в Гамбурзі за допомогою потужних прожекторів, встановлених в декількох місцях міста, Ентоні Макколл зв’яже берега Ельби, побудувавши в небі своєрідний міст з яскравих світлових променів.

Прожектори розташовані на редакційній будівлі тижневика Spiegel, висотному бетонному бункері часів Другої світової війни (Energiebunker Wilhelmsburg) і музеї сучасного мистецтва Sammlung Falckenberg.

Світлові шоу будуть починатися кожен день через півтори години після заходу сонця і тривати рівно 21 хвилину. Протягом року напрям променів в горизонтальній площині буде зміщуватися так, щоб охопити нові частини міста. У гарну погоду промені можна буде спостерігати з відстані 15 кілометрів, а в дощ і туман буде виникати ефект розсіяного світла.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.