Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Інтер» зняв документальний фільм про Квітку Цісик

Анонси 32910 переглядів

Опубліковано - 1.04.2013 09:58 | Всі новини | Версія для друку

«Інтер» зняв документальний фільм про Квітку Цісик
«Інтер» зняв документальний фільм про Квітку Цісик
Телеканал «Інтер» зняв документальний фільм «Квітка. Голос у єдиному екземплярі», присвячений пам’яті американської співачки українського походження Квітки Цісик. Прем’єра стрічки відбудеться в ефірі «Інтера» 5 квітня, у п’ятницю, о 00:00.

Про це повідомляє прес-служба каналу.

Над фільмом працювали: керівник проекту Антон Нікітін, режисер-постановник Софія Чемерис, автори сценарію Леся Вакулюк і Наталя Ковальова, оператор-постановник Герман Федоренко.

Автори фільму «Квітка. Голос у єдиному екземплярі» спробують дослідити, у чому феномен цієї людини. Вони намагатимуться знайти відповідь на питання, чому протягом не одного десятиліття пісні у виконанні Квітки Цісик справляють на людей гіпнотичне враження. Наприклад, американець українського походження Алекс Гутмахер буквально «захворів» на музику Цісик, коли вперше почув пісню «Черемшина» у її виконанні в київському таксі. З тих часів він став запеклим фанатом співачки і вкладає власні кошти в популяризацію її імені — організував фестиваль романсу імені Квітки Цісик, привіз особисті речі виконавиці для музею у Львові, а цього року влаштував вечір пам’яті до її 60-річчя.

Про Квітку Цісик у фільмі розкажуть її рідні та близькі (чоловік Ед Ракович, син Едді, родина зі Львова), люди, з якими вона працювала, її прихильники. Телеглядачі матимуть змогу побачити єдине ексклюзивне відеоінтерв’ю Квітки Цісик українською мовою, яке у свій час вдалося записати директору оркестру Національної філармонії Олександру Горностаю. Також про своє ставлення до творчості Цісик висловиться молода українська співачка Джамала і розповість, чому на фестивалі «Нова хвиля» обрала для виконання народну пісню «Ой, верше мій, верше», яку свого часу виконувала Цісик.

Автомобільна корпорація Ford Motor взагалі зробила її не тільки голосом, але й обличчям своєї рекламної кампанії
Автомобільна корпорація Ford Motor взагалі зробила її не тільки голосом, але й обличчям своєї рекламної кампанії
Квітка Цісик - американка, яка стала втіленням національної української самоідентифікації. «Народні пісні в її виконанні у 80-х роках минулого століття сколихнули тоді ще радянську Україну, стали уособленням такої бажаної, але на той час ще недосяжної незалежності. Платівка з записаними Квіткою Цісик українськими піснями, яка випадково, майже контрабандою, потрапила в нашу країну, спричинила справжній ажіотаж серед української інтелігенції - люди масово робили копії і передавали їх одне одному», - нагадують у прес-службі «Інтера».

У США Квітка Цісик більше відома під іменем КейСі. Вона десятки років озвучувала рекламні джингли таких відомих компаній як Coca-cola, American Airlines, McDonald’s, Ford. Автомобільна корпорація Ford Motor взагалі зробила її не тільки голосом, але й обличчям своєї рекламної кампанії. КейСі співала на бек-вокалі у таких зірок, як Майкл Джексон та Вітні Х’юстон. Саме КейСі виконала саундтрек до фільму You Light Up My Life, який у 1978 удостоївся премії «Оскар» за кращу пісню. Але через юридичну тяганину найпрестижніша кінопремія світу дісталася іншій співачці.

4 квітня 2013 року Квітці Цісик мало б виповнитися 60 років, але через хворобу вона передчасно пішла з життя...

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Анонси»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.