Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


20-річна Наталка Козак потребує нашої допомоги

Доброчинність Регіон: Хмельницька область 30121 перегляд

Опубліковано - 26.04.2013 20:14 | Всі новини | Версія для друку

Ця молода дівчина з Кам’янець-Подільського хоче жити і радіти життю. Давайте допоможемо їй здійснити свою мрію. Це - реальна історія реальної людини, яка потребує нашої допомоги
Ця молода дівчина з Кам’янець-Подільського хоче жити і радіти життю. Давайте допоможемо їй здійснити свою мрію. Це - реальна історія реальної людини, яка потребує нашої допомоги
Після застосування променевої терапії і хіміотерапії під час лікування раку, обличчя 20-річної дівчини з Поділля спотворено. Родина збирає кошти на складну операцію з відновлення щелепи у клініці німецького міста Аахен.

Наталці Козак потрібні комплексні резекції з реконструкцією обличчя (кілька реконструктивно-пластичних втручань з відновленням щелепи за допомогою перенесення малогомілкової кістки і відновлення м’яких тканин). Таку операцію можуть зробити тільки в Німеччині. Вартість операції 90000 Євро.

В одній з груп в соціальній мережі сестра Наталки розповсюдила звернення, яке ми публікуємо повністю.

«Хочу розповісти вам коротко історію життя однієї чудової дівчини з міста Кам’янця-Подільського. Звуть її Наталія, торік їй виповнилося 20 років.

Наталка росла дуже веселою, життєрадісною, щирою дитиною. Але коли дівчинці виповнилося 16 років, новина про страшну хворобу повністю перевернула її життя.

Все почалося із симптомів звичайної застуди, яка не минала. А все, що призначали лікарі, - це антибіотики (які не давали жодного результату). Місяць такого лікування тільки погіршив стан Наталки. Тоді чергові результати аналізів були направлені до обласної лікарні міста Хмельницького, звідки лікарі негайно відправили Наталю до столичної Клініки інституту онкології АМН України.

Після 2-місячного очікування остаточного результату аналізів був поставлений страшний діагноз - КАРЦИНОМА НОСОГЛОТКИ. Впродовж 2009-2013 років Наталка пройшла багато клінік і докторів, постійні обстеження, аналізи та величезні дози болезаспокійливих, які хоч на деякий час приглушували нестерпний біль. Часто бувало так, що упаковки болезаспокійливих не вистачало навіть на день.

Постійні болі і неможливість продовжувати активне повноцінне життя 17-літньої дівчинки, яка планувала з друзями закінчити навчання в школі і далі з ровесниками вступити до ВНЗ, давали зрозуміти наскільки їй це буде важко. Але вона кріпилася, з мужністю виносила біль і втому, і її віра і бажання були винагороджені званням "студентка".

Але плани про студентське життя були затьмарені рішенням лікарів розпочати більш результативне лікування раку - застосування променевої терапії і хіміотерапії. Перші курси дорогого лікування не дали позитивного результату, тому їх доводилося проводити знову і знову.

На жаль, в кінцевому підсумку обличчя дівчинки було знівечене. Променева терапія, безжальна до ракових клітин, виявилася безжальною і до живих м’яких тканин обличчя. Це призвело до того, що пошкоджені лікуванням тканини обличчя почали відмирати.
Променева терапія, безжальна до ракових клітин, виявилася безжальною і до живих м’яких тканин обличчя. Це призвело до того, що пошкоджені лікуванням тканини обличчя почали відмирати
Променева терапія, безжальна до ракових клітин, виявилася безжальною і до живих м’яких тканин обличчя. Це призвело до того, що пошкоджені лікуванням тканини обличчя почали відмирати
24 серпня 2010 на обличчі дівчинки, в результаті більш ніж 12-годинної кровотечі (з перервами) і повного відмирання тканин утворилася дірка. Для 18-річної дівчинки, її родини та друзів, для яких Наталка була еталоном мужності, це була серйозна травма.

Але навіть після пережитого шоку посмішка продовжувала висвітлювати покалічене личко дівчини. Вона вірила в повне одужання, але лікарі не давали жодних шансів, і не очікували побачити дівчинку знову біля порогу свого кабінету з благанням про допомогу. Але вона прийшла...

З благанням до Стрижка Руслана Євгеновича, лікаря-хірурга міської лікарні м. Кам’янець-Подільського, до Артема Олександровичу з Київської обласної лікарні, які не відмовили їй у допомозі, і завдяки їм вона продовжує вірити у світле майбутнє. Деякий час по тому був знайдений ще лікар Маланчук Владислав Олександрович з 12-ої лікарні м.Києва.

На даний момент діагноз звучить так: «Постпроменевий дефект м’яких тканин правої навколовушно-жувальної області, постпроменевий некроз тіла нижньої щелепи праворуч, резорбціонний перелом нижньої щелепи з правого боку».

Останні аналізи показали, що ракові клітини відсутні. На жаль в Україні зробити операцію і пластику такого роду неможливо, з цього ми звернулися за допомогою до Німеччини. Наші друзі з Німеччини знайшли клініку і лікаря, який готовий лікувати і зробити потрібні операції Наталці. Але на лікування та операції потрібно 90 000 євро. Для нас це величезна сума. Тому ми, батьки і всі родичі і друзі Наташі, звертаємося до вас з благанням про допомогу. Допоможіть врятувати життя 20-річної дівчини, яка так мріє жити і радіти життю!» - так закінчується звернення.



Молода дівчина з Кам’янець-Подільського хоче жити і радіти життю. Вона не втрачає силу духу і намагається жити повноцінним життям, наскільки це можливо в такій ситуації, - це помітно по її записам на персональній сторінці в соціальній мережі.

Давайте допоможемо їй здійснити свою мрію! Це - реальна історія реальної людини, яка потребує нашої допомоги.

Контакти:

Козак Світлана Порфирівна (мама)
+380 96 272-76-38
Козак Анатолій Іванович
+380 97 845-14-55

№ картки ПриватБанку для перерахунку потрібних коштів:

5167 9823 0009 4445 (гривні)
5167 9872 0252 0041 (євро)
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Доброчинність»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.