Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Нафтогазі з'явився “діамантовий туман”

Газоват 8235 переглядів

Опубліковано - 2.02.2007 15:51 | Всі новини | Версія для друку

У Нафтогазі з'явився  “діамантовий туман”
У Нафтогазі з'явився “діамантовий туман”
Нафтогаз вже побачив зелене світло з Кремля.

Заява Президента Росії Володимира Путіна про те, що Україна має намір запропонувати повернутися до ідеї створення газотранспортного консорціуму шляхом обміну частки в українських газопроводах, за якими російський газ експортується в Європу, в обмін на доступ до видобутку газу в Росії, відкриває "зелене світло" напрацюванню конкретних російсько-українських газових проектів.

Про це повідомив керівник прес-центру НАК Нафтогаз України Костянтин Бородін.

"На вищому рівні прийняте політичне рішення, що відкриває "зелене світло" напрацюванню суб’єктами, що господарюють, двох країн - України і Росії конкретних проектів", - сказав Бородін.

Як повідомлялося раніше, 1 лютого ц.г. президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна має намір запропонувати повернутися до ідеї створення газотранспортного консорціуму шляхом обміну частки в українських газопроводах, за якими російський газ експортується в Європу, на доступ до видобутку газу в Росії.

Після цієї заяви прем’єр-міністр України Віктор Янукович допустив можливість передачі активів української ГТС в обмін на паритетну участь у газодобувних активах Росії.

"Мова йде зараз про наміри. Я вважаю, якщо говорити про наміри, ми завжди повинні підходити конкретно. Якщо мова буде йти про об’єднання, то воно повинно бути на рівні партнерських відносин. Ці відносини повинні бути зрозумілі, як говориться 50х50", - сказав Янукович.

При цьому він зазначив, що Україна і Росія повинні виробити нову модель відносин в енергетичній галузі, яка допомогла б досягти успіху в питаннях енергетичної безпеки обох країн.

Янукович повідомив також, що питання створення нової моделі відносин у енергосфері обговорюються зараз на рівні Президентів Росії та України.

Президент Ющенко заявив сьогодні, що до озучених вчора Путіним пропозицій російської сторони треба ставитися з обережністю. Він зазначив, що про остаточне рішення можна казати тоді, коли відбудуться дискусії сторін, будуть напрацьовані конкретні пропозиції, які мають бути розглянуті на розширеному засіданні РНБО за участю Верховної Ради.

Від “Аратти”: захоплення, із яким урядовці обговорюють учорашні пропозиції Путіна нагадують нам загальновідому літературну класику: роман одеситів Ільфа і Петрова "Дванадцять стільців". Пам'ятаєте: ...в дворніцкій стояв діамантовий туман. Великий комбінатор малював учасникам живописні картинки майбутньої концесії...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.