Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США +57. Десятки людей госпіталізовано

Стихія 19178 переглядів

Опубліковано - 30.06.2013 19:48 | Всі новини | Версія для друку

У США +57. Десятки людей госпіталізовано
У США +57. Десятки людей госпіталізовано
У США через небувалу спеку десятки осіб госпіталізовані, в Каліфорнії сьогодні очікується майже 57 градусів за Цельсієм.

Як мінімум, одна людина померла, десятки були вимушені звернутися по медичну допомогу через сильну спеку, яка наблизилася до температурного рекорду майже сторічної давності на заході США.

В останні дні небачена спека спостерігається у штатах Каліфорнія, Невада і в південних районах Арізони. У цих штатах в останні дні температура підвищувалася до 50 градусів за Цельсієм.

У місті Лас-Вегас, штат Невада, померла літня людина, яка жила в квартирі без кондиціонера. Як повідомили медики, тепловий удар посилив стан хворого і призвів до летального результату. Окрім цього, через тепловий удар 34 особи були госпіталізовані напередодні з концерту у Лас-Вегасі, який проходив на відкритому майданчику.

Десяткам людей у сусідніх штатах була також надана медична допомога. В основному через спеку у людей надзвичайна стомлюваність і обезводнення, відзначили медики.

Сьогодні у деяких районах Каліфорнії очікується рекордне підвищення температури, яке може перевищити позначку 56,7 градусів за Цельсієм, що спостерігалася 100 років тому у Долині Смерті - міжгірській западині в районі пустелі Мохаве на півдні Каліфорнії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.