Британський кухар показав з чого насправді робляться гамбургери «Макдональдс» |
Згідно з твердженням Олівера, яловичий жир "промивають" в гідроксиді амонію, а потім додають у гамбургер. Без цього процесу, відповідно до презентації кухаря, їжа вважається непридатною для споживання людиною, пише на своїй сторінці в ЖЖ користувач Inetmakers.
Шеф-кухар і телеведучий Джеймі Олівер, який почав війну проти індустрії швидкого харчування, говорить наступне: "В принципі, ми беремо продукт, який насправді підходить тільки для собак, але після цього процесу, може стати придатним і для людини".
Крім низької якості м’яса, гідроксид амонію шкідливий для здоров’я, при цьому сам процес Олівер називає - "процесом додавання кольору".
"Навіщо розумній людині годувати своїх дітей м’ясом з аміаком?", - запитує кухар, який веде війну проти індустрії швидкого харчування.
В одній зі своїх передач, Олівер демонструє дітям як робиться фарш із залишків м’яса (жиру, шкіри і внутрішніх органів) з використанням амонію.
При цьому використання гідроксиду амонію вважається частиною "виробничої процедури", яка схвалена Міністерством сільського господарства США, а споживачі можуть і не знати, що хімічні компоненти знаходяться в їх їжі.
На офіційному сайті McDonald’s стверджується, що компанія здатна виготовляти настільки дешеві гамбургери, так як через свої значні закупівлі, вона може купувати м’ясо по найбільш низьким - гуртовим цінами. Крім того, там сказано, що фірма прийняла рішення про зміну рецепту не у зв’язку з кампанією Джеймі Олівера.
Взагалі Джеqмі Олівер великий молодець, але його боротьба на загал полягає в тому, щоб люди знову почали готувати їжу власноруч, так як у тій же Британії, де він проводив експеримент, виявилося, що 100% населення якогось містечка взагалі самостійно не готують, тільки розігрівають напівфабрикати.