Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


70% смертності в Україні спричиняє вживання неякісної води

Охорона здоров`я 12306 переглядів

Опубліковано - 13.08.2013 12:20 | Всі новини | Версія для друку

70% смертності в Україні спричиняє вживання неякісної води – експерт
70% смертності в Україні спричиняє вживання неякісної води – експерт
В Україні 70% смертності пов’язані із вживанням неякісної забрудненої води. Стан водних ресурсів в Україні є критичним. Це пов’язано із викидами неочищених стічних вод у водні об’єкти України.

Про це на прес-конференції повідомив еколог, екс-голова Екологічної інспекції України Михайло Гуцол, повідомляє УНН.

“Більше 70% смертності – від вживання неякісної води. Але зараз спитайте будь-якого чиновника і він вам скаже, що все нормально. Та, вибачте, підіть на цвинтар і подивіться! Робіть аналіз організму будь-якого українця… Усі хвороби і той же рак пов’язані з водою. Тому підкреслю: на 70-80% людина – це вода”, - сказав він.

“У нас гроші витрачають на будь-що, лише не на ті проекти, які можуть врятувати націю. Я скажу вам цифри: більше 1 млрд тонн у нас побутових відходів і щороку додається 11 млн тонн. Мені, як фахівцю, стає жахливо, тому що вся ця отрута, уся таблиця Менделєєва потрапляє у наші водойми, а потім все це вбиває все живе, яке там є”, - сказав експерт.

Раніше завідуючий кафедри екологічної Академії України Микола Костров повідомив, що в Україні існують великі проблеми із забрудненням водних об’єктів, через що потерпає і здоров’я українців.

За його словами, стан водних ресурсів в Україні є критичним. Це пов’язано із викидами неочищених стічних вод у водні об’єкти України.

Екологи серйозно стурбовані ситуацією з якістю питної води в Україні. Вони вбачають основними причинами ситуації, що склалася, підвищене та посилене навантаження на довкілля і водні екосистеми.

В.о. голови Державного агентства водних ресурсів України Михайло Яцюк сказав, що щороку у водойми України вкидається 8 кубокілометрів стічних вод, з яких 1,5-2 кубокілометри забруднені.

Ситуація ускладнюється тим, що практично всі водоочисні споруди в Україні переважно було побудовано понад 20 років тому, вони технологічно і фізично застаріли і не в змозі впоратися з цими забрудненням.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.