Вершкове масло, сир і червоне м’ясо не шкодять серцю |
Лікар Асім Малхотра, кардіолог з лікарні при Університеті Кройдон в Лондоні, впевнений, що популярні нині статини, які покликані зменшити рівень холестерину в крові, навпаки, шкодять здоров’ю більше, ніж такі продукти, як масло, сир і червоне м’ясо, повідомляє сайт zdravoe.com. На думку вченого, побічні ефекти від прийому статинів переважують їхні переваги для здоров’я.
Насправді, транс-жири, які присутні у фаст-фуд їжі, маргарині та хлібобулочних виробах - ось реальна загроза здоров’ю. Що стосується насичених жирів, що входять до складу м’яса і молочних продуктів - це зовсім інша справа.
Автор дослідження заявляє, що виключення перерахованих вище продуктів з раціону, які так часто звинувачують у шкідливості, навпаки, піддасть загрозі здоров’я серцево-судинної системи.
За даними доктора Малхотра, між підвищенням ризику серцево-судинних недуг і вживанням продуктів з насиченими жирами немає жодного зв’язку. Під впливом реклами та загальної «антижирової» істерії люди намагаються вибирати знежирені продукти, які, як їм здається, менш шкідливі.
Доктор наводить у приклад випадок з власної практики. Нещодавно до нього надійшла пацієнтка - 40-річна жінка, госпіталізована з інфарктом. Як з’ясувалося, вона берегла своє здоров’я, тому щодня пила низькокалорійні напої в кількості п’яти штук. Дослідник вважає, що краще відмовити від спредів та подібної продукції. Найбільш оптимальний вихід для тих, хто береже своє здоров’я, - середземноморська дієта, яка включає оливкову олію, фрукти, овочі, рибу і горіхи.