Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ґрунт - несподіване джерело антибіотиків

Охорона здоров`я 18929 переглядів

Опубліковано - 21.11.2013 13:58 | Всі новини | Версія для друку

Ґрунт - несподіване джерело антибіотиків
Ґрунт - несподіване джерело антибіотиків
Університет Макмастера вважає: стійкість бактерій не така страшна. Це позитивний фактор, що стимулює пошук нових антибіотиків.

Торік Центри з контролю і профілактики захворювань США виступили із заявою: надмірне використання антибіотиків у медицині і сільському господарстві призвело до появи патогенів, стійких до всіх відомих антибіотиків, пише Medical News Today.

Притому, за останні 25 років кількість нових антибіотиків різко скоротилася, а левова частка антибіотиків була відкрита ще в 40-60-ті роки минулого століття.

Але співробітники Університету Макмастера пропонують звернути увагу на звичайну землю. На їх думку, це прекрасне джерело бактерій і грибків, які дозволять отримати нові антибіотики. Окреме дослідження дозволило розробити унікальну систему скринінгу. Підсумок: відкритий антибіотик пекискомецин, пов’язаний з новою бактерією, яка живе в Пекіско (Альберта). Результати дослідження опубліковані у вересневому номері Nature Biotechnology.

Також виявлені нові агенти, що виробляють антибіотик рифаміцин. Ще один бонус - протиракова сполука келданаміцин. Заслугою біологів стали і тести, що дозволяють визначити відмінності між двома типами підгруп антибіотиків. Секрет у використанні фрагментів ДНК, пов’язаних з вже відомими класами препаратів.

Ці дані зіставляються з новими штамами бактерій, знайдених у землі. Так вдається виявити нові антибіотики і протиракові з’єднання.

Від «Аратти». Ще на початку ХХ століття, до відкриття антибіотиків, як і в більш давні часи, - до того часу як земля ще не була забруднена різними хімікатами, люди для загоєння відкритих ран використовували звичайний ґрунт, розмішавши його слиною, - просто прикладали таку суміш до ран. Українські козаки широко застосовували лікування землею, яку обмотували павутиною, і вона зупиняла кровотечу. Але тут були свої секрети. Для нас це загрожувало б зараженням крові. Кажуть, що у давні часи дике поле Січі було під енергетичним захистом порогів Дніпра. Вода, яка проходила через пороги, несла потужну енергетику, очищала довкілля, людей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.