Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна частково заплатила за російський газ, переговори продовжать у понеділок

Газоват 7088 переглядів

Опубліковано - 30.05.2014 20:22 | Всі новини | Версія для друку

Україна частково заплатила за російський газ, переговори продовжать у понеділок
Україна частково заплатила за російський газ, переговори продовжать у понеділок
Єврокомісар із питань енергетики Ґюнтер Еттінґер повідомив сьогодні, що Україна перерахувала російському «Газпромові» частину свого газового боргу.

Наступне коло переговорів представників Європейського союзу, України і Росії відбудеться в понеділок, оголосив він на прес-конференції після нинішнього кола таких переговорів у Берліні, на якому сторони не дійшли остаточної згоди.

Міністр енергетики України Юрій Продан, зі свого боку, повідомив, що «Нафтогаз України» переказав на рахунок «Газпрому» 786 мільйонів доларів. За словами Продана, це борг за лютий і березень цього року, за які Україна не оскаржує ціни на газ.

Міністр енергетики Росії Олександр Новак додав, що через вечір п’ятниці російська сторона зможе підтвердити надходження цих коштів на рахунок не раніш як у понеділок, 2 червня.

Росія стверджує, що загальний несплачений борг України за газ становить 4 мільярди доларів, і вимагала до сьогодні сплатити принаймні половину, 2 мільярди, і ще 750 мільйонів наступними днями як передумову продовження переговорів щодо ціни на газ.

Україна заявляє, що Росія в односторонньому порядку підвищила ціну на свій газ до неринкових рівнів, і домагається корекції цієї ціни в бік зниження. У Києві попереджали, що в разі незгоди Москви на це скаргу передадуть на розгляд Стокгольмського арбітражу, як передбачають чинні газові контракти 2009 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.