Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін втрачає можливість шантажувати ЄС і Україну газом

Газоват 6468 переглядів

Опубліковано - 16.01.2015 20:52 | Всі новини | Версія для друку

Путін втрачає можливість шантажувати ЄС і Україну газом
Путін втрачає можливість шантажувати ЄС і Україну газом
Президент Росії Владімір Путін перетворив газ на свою найефективнішу зовнішньополітичну зброю.

Він перекривав поставки в Україну і Євросоюз, щойно виникали труднощі у відносинах з Києвом і Брюсселем.
Однак тепер цей його метод опинився під загрозою, - пише сьогодні Маке Кнорре на сторінках німецького видання Focus.

Оглядач пише, що останнім часом Путін отримував лише погані новини. Падіння цін на нафту і західні санкції тиснуть на економіку Росії. Економісти дають негативні прогнози, а агенція Fitch понизила російський кредитний рейтинг до ВВВ- з перспективною погіршення.

В цей же час, міністр економічного розвитку Росії Олексій Ведєв оголосив, що до березня інфляція в країні підскочить до 15-17%. На фоні такого нелегкого становища країни, Кремль ще й ризикує залишитися без свого головного геополітичного інструменту – газу.

Київ і Брюссель взялися активно працювати над диверсифікацією українського і європейського енергетичних ринків. В 2014 році експорт газу з Росії в ЄС впав до найнижчого рівня за 10 років. "Газпром" перекачав у Європу 195 мільярдів кубометрів газу, що на 10% менше ніж роком раніше.

А за період з листопада 2014-го до січня 2015 року об’єм поставок скоротився на 16% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

"Росії стає дедалі важче знаходити собі покупців у Європі. І це доводить відмова від будівництва газопроводу "Південний потік", про що було оголошено в грудні", - йдеться в статті.

Україна у 2014 році майже у два рази скоротила імпорт газу з Росії і збільшила з ЄС. Внаслідок цих змін частка російських поставок у внутрішньому споживанні зменшилася з 51,6% у 2013 році до 34% у 2014 році.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.