Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В соціальних мережах поширюється зображення, що показує, як насправді виглядав Ісус

У світі науки 20046 переглядів

Опубліковано - 16.12.2015 00:54 | Всі новини | Версія для друку

Метод, за допомогою якого було відтворено образ Ісуса, схожий на ті, що застосовуються в криміналістиці
Метод, за допомогою якого було відтворено образ Ісуса, схожий на ті, що застосовуються в криміналістиці
В мережі Інтернет з’явилось зображення, яке показує, що канонічне зображення Ісуса далеке від реального. Метод, за допомогою якого було відтворене обличчя Ісуса, схожий з тими, до яких вдаються криміналісти.

На зображенні, зробленому колишнім професором Манчестерського університету Річардом Нівом, Ісус Христос кардинально відрізняється від звичного образу, повідомляє британське видання Independent.

Нів зробив це зображення для освітньої передачі BBC. Хоча ця робота була зроблена понад 10 років тому, зображення знову з’явилось в інтернеті і тепер активно поширюється у соцмережах.

Forensic Anthropologist Richard Neave, this is what Jesus Christ may have looked like. Using information from skulls found at Israeli archaeological sites, this is his rendition. What do you think?

Опубліковано Don Schwenneker WTVD 14 грудня 2015 р.



Перед відтворенням образу Ісуса Нів дослідив три семітських черепа, знайдені в Галілеї. Вивчення їх будови дозволило створити комп’ютерну реконструкцію м’язів і шкіри, визначити форму губ і носа. Дослідження малюнків I століття допомогло визначити колір волосся, очей та шкіри. Натяк на незвично коротку зачіску був знайдений в Біблії: у Першому посланні до Коринтян апостол Павло зазначає, що довге волосся було для чоловіка безчестям.

Метод, за допомогою якого було відтворено образ Ісуса, схожий на ті, що застосовуються в криміналістиці. На думку професора антропології Алісона Геллоуея з Каліфорнійського університету в Санта-Крузі, він аж ніяк не точний. Він стверджує, що в деяких випадках реконструкція буває дуже схожа на справжню людину, але буває і так, що вона більше нагадує інші реконструкції, зроблені тим самим автором. Тим не менш, він визнає, що зображення, зроблене професором Нівом, "ближче до істини, ніж роботи багатьох великих майстрів".
Святий Миколай також не був красунчиком
Святий Миколай також не був красунчиком
У 2004 році, антрополог Керолайн Вілкінсон, який був залучений до дослідження на замовлення BBC, відтворив справжнє обличчя єпископа Миколи Мирлікійського, відомого як Святий Миколай або Микола Чудотворець. Вчений створив глиняну модель святого із тривимірної комп’ютерної моделі, створеної за допомогою рентгенівських променів і вимірювань, які були взяті з останків святого в 1950-х. Його останки, що зберігаються в місті Барі на півдні Італії, востаннє були ексгумовані півстоліття тому, коли Ватикан надав антропологам дозвіл для їхнє дослідження.

Реальний Святий Миколай, швидше за все, мав оливкову шкіру, темні карі очі та широке підборіддя і лоб. Його зріст був близько 1,68 м і до всього того він мав зламаний ніс. Його зовнішність, як зауважило видання Gardian, була більш характерною для спортсмена-регбіста або вишибали в барі та далекого від того образа, який нав’язує суспільству церква або з 1051 року компанія Coca-Cola в своїй традиційній передріздвяній рекламі із Санта-Клаусом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.