Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Єгипетські піраміди - поза конкурсом “нових семи чудес світу”

За межею віків 14636 переглядів

Опубліковано - 21.04.2007 14:15 | Всі новини | Версія для друку

Єгипетські піраміди - поза конкурсом “нових семи чудес світу”
Єгипетські піраміди - поза конкурсом “нових семи чудес світу”
Піраміди Гізи прибрані із списку “нових семи чудес світу”, інтернет-конкурсу, ініційованого швейцарсько-канадським кінематографістом Бернардом Вебером.

Це зроблено на прохання єгипетської влади, обуреної власне проектом по вибору найвидатніших споруд в світі.

"Піраміди - єдине стародавнє диво, що збереглося, воно не потребує ніякого голосування, це просто смішно", - заявив Захі Хавасс (Zahi Hawass), голова Вищої ради з вивчення давнини. Його цитує агентство France Presse.

Конкурс Вебера, підтримуваний ЮНЕСКО, був започаткований в 2004 році. Його фінал відбудеться 7 липня 2007 року. У короткому списку, сформованому восени 2006-го, фігурувала 21 кандидатура, але, після протесту Єгипту, піраміди з нього зникли. Вебер спробував знайти компроміс і запропонував назвати піраміди "почесним кандидатом" на звання "нових семи чудес", але і це формулювання було визнане в Каїрі образливим.

Оригінальний список семи чудес склав старогрецький історик Геродот. До нього входили Александрійський маяк, колосс Родоський, храм Артеміди в Ефесі, статуя Зевса в Олімпії, висячі сади Семіраміди, мавзолей в Галікарнасі й єгипетські піраміди.

Бернард Вебер запропонував користувачам Інтернету скласти свій список. В якості кандидатів в ньому присутні Велика Китайська стіна, Тадж-махал, собор Василя Блаженного, статуї острова Пасхи, повідомляє Lenta.ru.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.