Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Siemens з’ясовує інформацію про появу своїх турбін у Криму попри санкції

Скандал 8353 перегляди

Опубліковано - 7.07.2017 19:13 | Всі новини | Версія для друку

Siemens з’ясовує інформацію про появу своїх турбін у Криму попри санкції
Siemens з’ясовує інформацію про появу своїх турбін у Криму попри санкції
Siemens розслідує, чи справді у Крим поставили турбіни компанії. Водночас у Росії підтвердили факт постачання, але пояснили, що обладнання придбали “на вторинному ринку” та модернізували.

Російська держкомпанія "Технопромекспорт", яка будує електростанції у анексованому Криму, ввечері у четвер, 6 липня, пояснила постачання турбін виробництва німецької Siemens на півострів, який перебуває під санкціями. За повідомленням материнської компанії "Ростех", підрядник придбав газові турбіни на вторинному ринку.

За даними держкорпорації, у Криму планувалося використати обладнання іранського виробництва, проте з контрагентом не домовилися щодо цін та термінів. "За таких обставин "Технопромекспорт" був змушений закупити чотири комплекти газотурбінних установок на вторинному ринку", - йдеться у повідомленні російської компанії. Утім, підрядник не назвав фірму-посередника та не уточнив деталі угоди.

Санкції Євросоюзу щодо Криму через його анексію Росією забороняють європейським компаніям постачати на півострів продукцію для енергетичної галузі. Утім, агенція Reuters напередодні з посиланням на кілька джерел повідомила, що турбіни німецької Siemens опинилися на півострові. Компанія заперечує, що знала про долю свого обладнання, проте відмовляється коментувати, чи надаватиме турбінам у Криму сервісне обслуговування.

Експерти-юристи вказують, що судових прецедентів щодо такого типу справ немає. Тому сказати, чи є провина Siemens у тому, що третя сторона привезла її продукцію до Криму, неможливо, зазначили вони. У Росії ж додали, що "Технопромекспорт" за допомогою російських компаній модернізував німецькі установки.
Siemens почала розслідування

Німецька компанія у п’ятницю, 7 липня, заявила, що організувала спеціальну команду, яка опікуватиметься розслідуванням інциденту з турбінами. "У нас немає жодного достовірного підтвердження того, що турбіни справді були поставлені у Крим", - зазначається у повідомленні концерну. Утім, у Siemens наголосили, що вживають усіх можливих заходів для того, щоб попередити ймовірне незаконне використання свого обладнання.

"Якщо відбулася будь-яка "переадресація" нещодавно придбаних турбін до Криму, це становитиме чітке порушення умов договору", - підкреслили у Siemens свою відданість обмеженням експорту. У березні 2017 року, нагадаємо, Siemens анонсував, що спільна з росіянами компанія виробить турбіни для електростанції в Тамані. Остання не підпадає під санкції, оскільки розташована на міжнародно визнаній території РФ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.