Аратта - На головну

11 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Два судна ВМСУ здійснили перехід в Азовське море

Війна з Росією (АТО) 4661 перегляд

Опубліковано - 24.09.2018 11:21 | Всі новини | Версія для друку

Два судна ВМСУ здійснили перехід в Азовське море
Два судна ВМСУ здійснили перехід в Азовське море
23 вересня, пошуково-рятувальне судно «Донбас» та морський буксир «Корець» пройшли Керченську протоку.

Про це повідомив прес-центр Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Здійснюючи перехід Військово-Морські Сили ЗС України не просили дозволу у країни агресора, а реалізували своє право на вільне плавання Керченською протокою та Азовським морем згідно Конвенції ООН та міжнародних угод.

Перехід до Керченської протоки та через неї проходив у складній обстановці. На Чорному морі кораблі українських ВМС безпосередньо супроводжувались розвідувальним кораблем чорноморського флоту «Приазов’я» та прикордонними сторожовими кораблями РФ «Аметіст» та «Дон». В Керченській протоці для безпосереднього супроводження було задіяно більше 10 кораблів і катерів ФСБ та Чорноморського флоту РФ. Літаки країни агресора неодноразово здійснювали обліт наших кораблів, у тому числі на гранично низьких висотах.

Крім того, сили країни агресора допустили ряд небезпечних інцидентів.

20 вересня близько 17.00 розвідувальний корабель Російської Федерації «Приазов’я» здійснив надмірне зближення з українськими суднами на дистанцію 2-х кабельтов, чим грубо порушив вимоги міжнародних правил та створив вкрай небезпечну ситуацію.

21 вересня російський винищувач Су-27 (з тимчасово-окупованої території АР Крим, бортовий номер 30) створив передумови до аварійної події в повітрі зблизившись на небезпечну відстань з військово-транспортним літаком Ан-26 Військово-Морських Сил ЗС України, який виконував планове завдання над акваторією Чорного моря.

Пошуково-рятувальне судно «Донбас» та морський буксир «Корець» продовжують виконувати завдання. Від Керченської протоки їх охорону забезпечують малі броньовані катери «Лубни» та «Кременчук». Відповідні сили та засоби Збройних Сил України у тому числі і авіація також знаходяться в готовності до реагування на можливі загрози.

Дякуємо громадськості за увагу та просимо вибачення, що офіційну інформацію було надано з затримкою, це було обумовлено забезпеченням безпеки екіпажів кораблів. Військово-Морські Сили ЗС України не дозволять країні агресору зробити Азовське море своїм внутрішнім озером.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.