Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У наступному році очікується рішення суду щодо захоплення російськими окупантами газових родовищ

Газоват 4445 переглядів

Опубліковано - 1.03.2019 15:51 | Всі новини | Версія для друку

У наступному році очікується рішення суду щодо захоплення російськими окупантами газових родовищ
У наступному році очікується рішення суду щодо захоплення російськими окупантами газових родовищ
Сума компенсації за експропріацію кримських активів НАК “Нафтогаз України” може бути названа Гаазьким трибуналом на початку 2020 року.

Про це на брифінгу повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Ми змогли довести, що Росія, як держава, винна у втраті наших активів і має за це відповідати. Тобто, надати НАК "Нафтогаз України" компенсацію. Сподіваємося, що десь на початку наступного року ми отримаємо рішення щодо суми компенсацій", - розповів Коболєв.

За його словами, справа Нафтогазу мала певні особливості порівняно з аналогічними справами.

"Якщо ви пам’ятаєте події лютого-березня 2014 року, то незаконна кримська влада, яка захопила за допомогою російських військових органи управління АР, спробувала створити доказову базу, яка була побудована навколо концепції, що начебто вони своїми рішеннями, своїми діями націоналізували активи, що належали НАК. Нам вдалося довести, що захоплення активів відбулося РФ одразу після анексії Криму", - додав Коболєв.

Він висловив думку, що саме це стало головною перемогою трибуналу.

Як повідомлялося, Нафтогаз ініціював арбітражне провадження проти Російської Федерації у жовтні 2016 року відповідно до Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації «Про сприяння та взаємний захист інвестицій», більш відомої як українсько-російська інвестиційна угода. Постійний третейський суд у Гаазі провів слухання щодо юрисдикції у травні 2018 року.

Арбітражне провадження проти Російської Федерації спільно з материнською компанією ініціювали шість підприємств Групи Нафтогаз – ДАТ «Чорноморнафтогаз», АТ «Укртрансгаз», ТОВ «Лікво», АТ «Укргазвидобування», АТ «Укртранснафта», ДК «Газ України».

Постійна палата третейського суду в Гаазі 28 лютого визнала, що Росія порушила угоду про захист інвестицій, експропріювавши активи НАК «Нафтогаз України» та її дочірніх підприємств у Криму.

Даним рішенням трибунал не визначив суму збитків Нафтогазу. Розмір збитків буде встановлено на наступному етапі процесу. Експерти Нафтогазу оцінюють вартість експропрійованих у Криму активів щонайменше у 5 млрд дол. США.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.