Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Окупаційна влада влаштувала судилище над журналістом

Імперія «Совок» 4590 переглядів

Опубліковано - 23.10.2019 13:45 | Всі новини | Версія для друку

Станіслав Асєєв
Станіслав Асєєв
Підтримувані Росією бойовики угруповання «ДНР» на своїх ресурсах 22 жовтня повідомили про засудження так званою «прокуратурою ДНР» до 15 років ув’язнення українського журналіста, автора колонок для проєкту Радіо Свобода Донбас.Реалії Станіслава Асєєва.

В угрупованні «ДНР» стверджують, що Асєєв засуджений за кількома «статтями» – «організація екстремістської організації», «шпигунство», «підбурювання до шпигунства»​, «публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності», «публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності».

«Підсудному призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 15 років з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Вирок вступив в законну силу», – йдеться в повідомленнях на сайтах бойовиків.

Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест Російській Федерації у зв’язку з рішенням підконтрольного Росії угруповання «ДНР» щодо позбавлення волі громадянина України, журналіста Станіслава Асєєва. Про це йдеться в поширеній увечері 22 жовтня заяві МЗС України.

«Незаконне утримання та псевдо-вирок Станіславу Асєєву вчергове підтвердили, що окупаційний режим розглядає незалежну журналістику як одну з головних загроз своєму функціонуванню. Недарма УВКПЛ (Управління верховного комісара з прпв людини – ред.) ООН у своїй доповіді щодо ситуації з правами людини в Україні за період з 16 травня до 15 серпня 2019 року окремо відзначило відсутність можливостей для публічного висловлення критичних поглядів на окупованій частині Донбасу. Підкреслюємо, що незаконне позбавлення волі є в Україні кримінальним злочином. Усі причетні до утримання Асєєва будуть притягнуті до відповідальності згідно з Кримінальним кодексом України», – наголосили в міністерстві.

МЗС вимагає від Російської Федерації негайного звільнення Асєєва та усіх інших незаконно утримуваних громадян України.

Українські та міжнародні організації неодноразово закликали звільнити журналіста Станіслава Асєєва і включити його у списки на обмін.

Європейська федерація журналістів шокована засудженням автора Радіо Свобода Станіслава Асєєва у непідконтрольному українській владі Донецьку і вкотре закликає негайно його звільнити, йдеться в повідомленні на сайті EFJ.

«Порушення прав Асєєва, а тепер і суворий вирок є кричущими порушенням свободи слова», – сказав генеральний секретар федерації Рікардо Гутьєрес.

Зі свого боку, російська Спілка журналістів і працівників ЗМІ закликала усі офіційні і громадські організації Росії вплинути на рішення угруповання «ДНР» для звільнення Станіслава Асєєва, йдеться в повідомленні.

Гідним на засудження назвав президент Радіо Свобода Джеймі Флай рішення бойовиків у Донецьку про ув’язнення Станіслава Асєєва на 15 років за виконання ним роботи журналіста.

«Стас – журналіст, і лише намагався підвищити рівень обізнаності про ситуацію на сході України. Це рішення є спробою підтримуваних Росією сепаратистів у Донецьку заглушити його потужний, незалежний голос. Стас має бути негайно звільнений», – ідеться в коментарі президента Радіо Свобода Джеймі Флая.

Посольство США в Україні висловлює занепокоєння через засудження автора Радіо Свобода Станіслава Асєєва у непідконтрольному українській владі Донецьку і закликає Росію й підтримувані нею сили звільнити його.

«Ми глибоко стурбовані повідомленнями про те, що журналіста Станіслава Асєєва було засуджено так званою «ДНР» до 15 років ув’язнення. Ми закликаємо Росію та сили, які вона підтримує, негайно звільнити його та інших несправедливо затриманих українців», – йдеться в повідомленні посольства у твітері.

Автор колонок для проєкту Радіо Свобода Донбас.Реалії Станіслав Асєєв (Васін) перебуває в ув’язненні підконтрольного Росії угруповання «ДНР», за різними даними, з травня або червня 2017 року. Спершу він просто зник, два тижні про нього нічого не було відомо. Пізніше угруповання «ДНР» визнало його затримання й звинуватило у шпигунстві на користь України.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.