Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Москва оголосила про другі за місяць військові навчання з Білоруссю

Імперія «Совок» 1863 перегляди

Опубліковано - 16.09.2020 12:13 | Всі новини | Версія для друку

Москва оголосила про другі за місяць військові навчання з Білоруссю
Москва оголосила про другі за місяць військові навчання з Білоруссю
Міністерство оборони Росії анонсувало другі за місяць спільні навчання з Білоруссю.

Маневри під назвою «Непорушне братство-2020» пройдуть на білоруській території з 12 по 16 жовтня.

У щорічних командно-штабних навчаннях також будуть задіяні підрозділи з чотирьох інших країн-членів Організації договору про колективну безпеку – Вірменії, Казахстану, Киргизстану і Таджикистану.

У повідомленні оборонного Росії відомства йдеться про те, що на полігоні «Лосвідо» військові відпрацьовуватимуть підготовку і ведення миротворчої операції.

Зараз у Білорусі тривають навчання «Слов’янська братство-2020». Вони проходять на Брестському полігоні і для участі в них у країну вже прибули військовослужбовці 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії російських Повітряно-десантних військ.

Ці маневри почалися 14 вересня і триватимуть до 25 вересня – із залученням 150 одиниць авіаційної, бойової та спеціальної техніки і півтори тисячі військових.

Спочатку планувалося, що на маневри «Слов’янське братство» приїдуть також солдати з Сербії, але Белград пізніше оголосив, що на пів року відмовляється від спільних військових проєктів, пов’язавши рішення з тиском з боку керівництва Європейського союзу.

У Білорусі продовжується політична криза, пов’язана з багатотисячними протестами проти оголошеної владою перемоги на президентських виборах Олександра Лукашенка.

Він балотувався на шостий термін поспіль. Прихильники опозиції називають результати сфальсифікованими і закликають провести нові вибори, а також вимагають відставки Лукашенка.

Держави ЄС підсумки голосування в Білорусі не визнали, разом із ще низкою західних країн. Брюссель закликає Мінськ припинити переслідування учасників масових виступів і покласти край насильству з боку співробітників правоохоронних органів.

14 вересня в Сочі відбулися переговори Лукашенка з російським президентом Володимиром Путіним, який одним із перших привітав білоруського президента з перемогою на виборах 9 серпня.

Після їх зустрічі повідомлялося, серед іншого, що створений Москвою для Лукашенка резерв із співробітників силових структур «знімуть і спрямують в місця постійної дислокації». Раніше Путін говорив, що цей резерв підготовлений на той випадок, якщо події в Білорусі – на тлі протестів – вийдуть з-під контролю, і почнуться погроми.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.