Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Укрзалізниця прикупить поїздів до Євро-2012

Технології 8750 переглядів

Опубліковано - 4.06.2007 17:05 | Всі новини | Версія для друку

Пасажирський потяг «Pendolino» на лондонському вокзалі
Пасажирський потяг «Pendolino» на лондонському вокзалі
Генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак повідомив, що в рамках підготовки до проведення «Євро 2012» компанія планує закупити нові пасажирські вагони й локомотиви, а також спеціальні поїзди типу «Пендоліно» для швидкісного руху.

«За підрахунками залізничників, обсяги пасажирських перевезень у період проведення Чемпіонату з футболу «Євро 2012» виростуть майже в 1,5 рази. А, отже, виникає необхідність у придбанні додаткової кількості сучасних пасажирських вагонів», - відзначив Козак, передає прес-служба «Донецької залізниці».

Для перевезення пасажирів у внутрішньодержавному з'єднанні між містами проведення футбольних матчів планується використання швидкісних денних і нічних поїздів, інформує UGMK.
Усередині вагона потяга «Пендоліно»
Усередині вагона потяга «Пендоліно»
Для цих потреб розглядається можливість придбання сучасної техніки у вітчизняних і іноземних виробників. Зокрема, пасажирські поїзди типу «Пендоліно» («Pendolino») французької фірми «Альстом», двоповерхові трьохвагонні електропоїзди чеської фірми «Шкода» або двухвагонні електропоїзди фірми «Альстом», рейкові автобуси виробництва польського АТ «ПЕСА Бідгош». На Крюковському вагонобудівному заводі - пасажирських вагонів типу «Україна-2», на «Луганськтепловозі» - електровозів, тепловозів і приміських електро-дизельних поїздів.

Крім того, залізничники планують придбати електровози, які працюють на змінному й постійному струмі, випуск яких незабаром почнеться в Україні при участі фірми «Сіменс».

Для технічного забезпечення й ремонту нової швидкісної техніки планується будівництво й реконструкція локомотивних депо й пунктів техогляду.

Також, як повідомлялося, Укрзалізниця має намір модернізувати залізничні вокзали у зв'язку з проведенням в Україні в 2012 році фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.